MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

7. marts 2024
Kl. 17.00 - 18.30

Grasp og Det Kongelige Teater præsenterer En aften om arbejde

GRASP og Det Kongelige Teater præsenterer en aften, hvor vi undersøger arbejde som norm, identitetsskaber og grundpille i vores samfund.

Vi stiller spørgsmålene: Hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud? Hvordan har Danskernes arbejdsliv set ud hidtil, og hvilke nye tendenser ser vi opstå omkring arbejde? Kan omsorgsarbejde blive en legitim beskæftigelse hos jobcentret, eller smuldrer vores velfærdssamfund, hvis vi arbejder mindre i den traditionelle forstand? Hvad er den gode balance mellem arbejdsliv og fritid, og kan man overhovedet skille det ad fx som kunstner?

Til aftenens to talks vil vi undersøge arbejde som tematik og gennem forskellige perspektiver nuancere vilkårene for fremtidens arbejdsliv. Vært og moderator Anna Lin vil føre os igennem aftenens program, hvor vi i den første talk vil høre om vores arbejdslivs fremtidige udsigter fra historiker Cecilie Nielsen i samtale med arbejdsmarkedskommentator Lawand Hiwa Namo og feminisme-aktivist Emma Holten. Aftenens anden talk handler om arbejdslivet som udøvende kunstner med fokus på det kunstneriske arbejdes vilkår og omstændigheder med billedkunstner Rosa Marie Frang, balletdanser fra Den Kongelige Ballet Andreas Kaas og musiker Ida Laurberg. I løbet af aftenen vil Andreas Kaas optræde og aftenen sluttes af med en mini-koncert af Ida Laurberg.

Om de medvirkende

Anna Lin arbejder som tv- og podcastvært, og du kender hende fra bl.a. “Ultra Nyt”, “Kender Du Typen” og senest ”Døm vores forhold”. Anna Lin bruger sig selv i sin formidling, og i DR1-programmet “Anna Lin har det fint” tager hun seeren med ind i terapirummet for at finde fælles forståelse for følelserne. I 2023 udgav hun P3-podcasten “SOLO med Anna Lin”, der handler om at rejse alene og tage sig selv seriøst. Klima, mental trivsel og alt der har med at være et ungt menneske i verden finder vej ind i de fortællinger, Anna Lin skaber.

Emma Holten er feministisk aktivist og arbejder som konsulent inden for kønspolitik. Et af de feministiske emner, hun har arbejdet med, er magt på arbejdspladser, og i 2023 blev hun udpeget som rådgiver for den danske regerings undersøgelse af magt i Danmark. Hendes fokus de seneste år har været feministisk økonomi, og hun sidder som ekspert inden for dette i European Institute of Gender Equality.

Cecilie Nielsen er historiker, tv-vært og tilrettelægger på DR. Hun står bag programmerne ”Gåden om Thyra”, podcasten ”Dronningeriget” med Emma Paaske og var vært på podcasten ”Meget mere Matador”. Cecilie Nielsen er også DRs kongehuskorrespondent, hvor hun med sin historiske faglighed formidler kongehusets betydning for danskerne og det danske samfund.

Lawand Hiwa Namo bidrager med analyser i Politiken som arbejdsmarkedskommentator. Her skriver han om fremtidens arbejdsmarked og sætter spot på de dele af arbejdslivet, der trænger til forandring. Til hverdag er Lawand Hiwa Namo chef for Politik & Analyse i bureauet FRIDAY, og så har han en fortid som taleskriver og konsulent for ledelsen i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Rosa Marie Frang er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi og Umeå Kunstakademi i Sverige. Rosa Marie Frangs arbejde består hovedsageligt af selvudgivne audio-dokumentarer, som med informative, underholdende og selvudleverende historier kritisk undersøger magt og ulighed i vores samfund. Med podcastdokumentaren Rosas Reality Radio blev Rosa Marie Frang nomineret som Årets Radiopersonlighed af Prix Radio og vandt bl.a. Prix Radio-prisen som Årets Nyskabelse, hun er dertil blevet tildelt Niels Wessel Bagges kunstfonds hæderslegat og AICA ́s Kunstkritikerpris som Årets Kunstevent.

Andreas Kaas er balletdanser uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole i 2001-2009. Siden 2009 har han været del af Den Kongelige Ballet, først som aspirant, og siden som korpsdanser og solist, indtil han i 2018 blev udnævnt til solodanser. Hans medvirken i Den Kongelige Ballets repertoire tæller blandt andet Romeo og Julie, Svanesøen og Smaragder. Andreas Kaas er på højden af sin karriere men valgte for nyligt at trække stikket og gå på orlov.

Ida Laurberg er sanger og sangskriver. Hun modtog i 2021 prisen for ”Bedste Nye Artist” ved The Voice Awards. I december 2023 udgav hun sin første dansksprogede single ”Terrier”, skrevet i samarbejde med Andreas Odbjerg, som handler om at være lav og at føle sig skæv og mærkelig. Ida Laurberg har også et samarbejde med Red Barnet, hvor hendes musik spiller en central rolle i en kampagnerække om digital mobning. Som kun 24-årig er Ida Laurberg en af den danske popmusiks mest markante unge stemmer og er en del af en ny generation af musikere, der måske forholder sig til arbejdslivet på en ny måde.

Om GRASP

GRASP er en vidensfestival og konference, der blander forskning, kunst, aktivisme og praksis og sætter fokus på kulturens potentiale som bæredygtig forandringsskaber. GRASP finder sted fra den 26. – 27. september 2024. GRASP så dagens lys i 2021 som en platform for at formidle Roskilde Festival Gruppens dokumenterede erfaringer med kunst som drivkraft for radikale sociale forandringer. Bag GRASP står Roskilde Festival Gruppen i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

 

Finder sted: Det Kongelige Teater