MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

9. april 2022
Kl. 13.00 - lør Kl. 14.00

Gratis omvisning i gobelinerne

Kom helt tæt på Bjørn Nørgaards gobeliner
Bjørn Nørgaards Gobeliner har 20 års jubilæum i år. Det fejrer vi i september og oktober 2020, når vi tilbyder alle med entrébilletter til De Kongelige Repræsentationslokaler gratis omvisning i Riddersalens Gobeliner.

Efter at have dannet farverig kulisse til Dronningens prominente fester, er gobelinerne blevet en af Dronningens Christiansborgs mest ikoniske værker.

De 17 farvestrålende gobeliner smyger sig hele vejen rundt i den glimtende Riddersal og fortæller 1.100 års Danmarkshistorie.

De er tæt befolkede af de konger, statsoverhoveder og store personligheder, der satte et solidt aftryk i Danmark og i resten af verden. Der er scener fra svenskernes storm på København og fra årene under 2. verdenskrig, da Hitler trak mørke skyer over Europa.

Men der er også lys i historien. Murens fald og den første månelanding.

På omvisningen bliver du taget med hele vejen rundt, når vi fortæller historien igennem kunstnerens øjne. Hvordan fortolkes de vigtige begivenheder? Hvad er der lagt vægt på?

Gobelinerne var en gave til Dronningen i anledning af hendes 50-års fødselsdag. På Dronningens 60-års fødselsdag den 16. april 2000 blev kunstværket overrakt, og i år kan de altså fejre deres 20 års jubilæum på slottet.

 

Finder sted: Christiansborg slot