Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. juni 2023
Kl. 17.30 - 21.00

Grundlovsdag på Det Kongelige Teater

Vær med, når Mino Danmark, Mino Ung, Røst, CPH STAGE og Det Kongelige Teater stiller skarpt på Grundloven i et kunstnerisk lys.

Aftenens vært, journalist ADNAN AL-ADHAMI, kendt fra DR Ung TV, vil lede os igennem et tankevækkende og underholdende program, hvor vi gennem grundlovstaler, en panelsamtale og Det Kongelige Teaters klassiske kunstarter dykker ned i vores alles grundlov. For hvordan forholder vi os egentlig til grundlovens paragraffer i vores hverdag og professionelle liv? Er grundloven eviggyldig, og hvordan opretholdes de grundlovssikrede rettigheder i det Danmark, vi ser i dag?

Mino Talk

I Mino Talk-panelet stilles der skarpt på ytringsfriheden i kunsten i et minoritetsetnisk og mangfoldigt perspektiv. Moderator HELIN ERDEM spørger musiker JJ PAULO og skuespiller ELLAHA LACK, hvordan de gør brug af deres ytringsfrihed til at udtrykke sig æstetisk og kritisk, og hvordan de oplever grundlovsretten til lige adgang til arbejde i deres erhverv.

Oplæg

Jurist og debattør TAREK ZAID HUSSEIN holder et oplæg om grundloven og giver os en forståelse for, hvilken rolle den spiller for vores rettigheder og i vores hverdag. Hussein har i mere end 10 år været en markant stemme i den offentlige debat, hvor han blandt andet har slået på tromme for vigtigheden af, at civilsamfundet spiller en langt større rolle i løsningen af fremtidens udfordringer.

Røst grundlovstaler

Ofte er det politikere og andre med magt, der holder taler grundlovsdag, men i Skuespilhusets foyer kan du høre en gruppe unge holde deres personlige bud på en grundlovstale anno 2023, hvor unges mistrivsel, klimakrise og krige fylder forsiderne. Talerskolen Røst har klædt talerne godt på, så de er klar til at indtage talerstolen. Glæd dig til at høre NAFISA FIIDOW, EMILIE GHALI, BENJAMIN BØGEN PEDERSEN, AYA HASAN og ZUHAL KHOSRAWI holde grundlovstaler.

Skuespil, ballet og opera

Skuespiller HANIN GEORGIS opfører et uddrag fra succesforestillingen ‘Den anden arabiske kvinde’ som på stærkeste vis bryder med det stereotype billede, som samfund, medier og populærkultur hidtil har tegnet af arabiske kvinder. Forestillingen spillede for udsolgte sale på Blaagaard Teater i 2022.

DITTE BALTZER, balletdanser ved Den Kongelige Ballet, danser ’Den Døende Svane’, en af de mest berømte soli i det internationale balletrepertoire. Soloen er fra balletten ’Dyrenes Karneval’ med musik af Camille Saint-Saëns og viser de sidste dramatiske og samtidig poetiske minutter i en vingeskudt svanes liv.

Solist ved Den Kongelige Opera, PALLE KNUDSEN, fremfører Grevens Arie fra Figaros bryllup, skrevet af en af de allerstørste komponister, Mozart. Figaro er et billede på en almindelig fyr, der er lidt klogere end de aristokratiske magthavere. Når Grev Almaviva synger Grevens Arie, har han lige opdaget, at Figaro er i gang med at lægge en fælde for ham.

Programmet sluttes af med skøn fællessang!

OBS: Arrangementet er gratis, dog anbefales at man booker sin gratis billet på forhånd.

 

 

Finder sted: Skuespilhuset