MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. januar 2024
Kl. 19.00 - 21.00

Historieklubben på Amager

Når moderskab fører til drab. Danmark har siden 1973 haft fri abort – en rettighed, men ikke en selvfølge. Som en reminder har Historieklubben inviteret forfatter og journalist Camilla Stockmann til at fortælle om sin seneste bog ”Når du strammer garnet”

 

Danmark har siden 1973 haft fri abort – en rettighed, men ikke en selvfølge. Som en reminder har Historieklubben inviteret forfatter og journalist Camilla Stockmann til at fortælle om sin seneste bog ”Når du strammer garnet” (2023). Den dokumentariske fortælling er udover prosa også bygget op af journaler, breve og essays. Det er en skæbnefortælling, som tager udgangspunkt i nogle af de kvinder, der i 1940’erne var kommet ”i ulykke” og kun så fosterfordrivelse og spædbørnsdrab som vejen til et tåleligt liv.
Med hjælp fra Rigsarkivets kilder leverer Camilla Stockmann her en større beretning om bl.a. kvinders manglende rettigheder og selvbestemmelse over egen krop.
Selve historien fik liv da den højgravide Camilla Stockmann i 2010 flyttede ind i en lejlighed på Frederiksberg, som viste sig at gemme på en uhyggelig fortid.

Camilla Stockmann er cand.mag. i moderne kultur, journalist og forfatter. I 2017 modtog hun sammen med Janus Køster-Rasmussen Cavlingprisen for bogen “Bullshit – Fortællingen om en familie”.

Historieklubben På Amager drives i fællesskab af Islands Brygge Bibliotek, Sundby Bibliotek og Solvang Bibliotek.
Vi kalder os en klub, men alle er velkomne og arrangementerne er offentligt tilgængelige.

 

Finder sted: Biblioteket / Sundby