MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

7. maj 2022
Kl. 14.00 - 15.00

Historien om Glyptotekets tilblivelse

Kom helt tæt på den handlekraftige og visionære stifter af Glyptoteket, brygger Carl Jacobsen (1842-1914) og hør historien om, hvordan Glyptoteket blev til i 1897 og udvidet yderligere i 1906.

Historien bliver fortalt direkte fra arkiverne af den legendariske arkivar Claus Grønne. På 125-året for Glyptoteket åbner han op for skattekisten af gamle dokumenter, intrigante brevvekslinger, krøllede notater og avisskriblerier omkring tilblivelsen af Glyptoteket. Se fotos fra byggeprocessen, oprindelige arkitekttegninger og håndskrevne noter, som vidner om, at Glyptoteket absolut ikke blev til ”ved et tilfælde”, som Carl Jacobsen ellers sagde i sin åbningstale fra 1897.

CLAUS GRØNNE er uddannet klassisk arkæolog og har været tilknyttet Glyptoteket periodevis siden 1979; først som omviser og studentermedhjælper, senest som museumsinspektør med ansvar for bibliotek og arkiv indtil 2009. I årene derefter var Claus Grønne ansvarlig for digitaliseringen af J.C. Jacobsens arkiv, og siden 2014 har han været ansat hos Ny Carlsbergfondet med ansvar for digitaliseringsprojekter, bibliotek og arkiv.

 

Finder sted: Glyptoteket