MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

22. november 2020
Kl. 12.00 - 14.00

Holde hus – KÅL

Fra fattigmandskost til Nyt Nordisk

Vinteren kommer snigende, og snart er det slut med de friske, nyplukkede grøntsager – måske lige med undtagelse af kålen. Du kender den nok som tilbehør på julebordet i form af kogt rødkål eller grønlangkål, men faktisk er kål meget mere end det. Som en hyldest til kålen sætter vi denne søndag fokus på den mangfoldige grøntsag. Vi sylter, syrner og salter kål i glas, så vi har noget til fadeburet i løbet af vinteren. Kål er den ældste grøntsag, vi kender til, og på vores breddegrader er kålen blevet spist siden oldtiden. I den danske madkultur har kålen haft stor betydning og været en væsentlig kilde til vigtige vitaminer. Særligt grønkålen var i vinterhalvåret en vigtigst ingrediens på grund af dens holdbarhed og evne til at tåle frost. Kål var fattigmandskost, men har også indgået i finere madlavning, og i dag er kålen en hyppig gæst i det nye nordiske køkken. Efter brændekomfurets udbredelse i midten af 1800-tallet blev det muligt at tilberede flere retter ad gangen, og den traditionelle søbekål fik nu hård konkurrence af kartoflen, der vandt frem i det klassiske ”sovs og steg-køkken”.

I løbet af workshoppen vil der både blive fortalt om kålens historie, gamle opskrifter og konserveringsmetoder, og vi prøver kræfter med forskellige tilberedningsmetoder, så alle får noget med hjem til fadeburet.

Der er to workshops samme dag.

Workshop 1: 12-14

Workshop 2: 15-17

 

Finder sted: Frederiksberg