Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

8. november 2020
Kl. 16.00 - 18.00

Holde hus – SILD

Julen nærmer sig, og inden længe er det tid til både julemiddag og -frokoster for de fleste. På mange juleborde er silden en uundgåelig følgesvend, hvad enten man elsker den, eller spiser den, fordi det er en tradition. Traditionen for indtagelse af sild, tilberedt på denne måde, vi er ret alene om i Danmark. At lave marineret sild kræver både kærlighed og tid. Silden findes i forskellige salte, syrlige og søde udgaver, marineret med krydderier eller andre smagstilsætninger. Tidligere blev sildene konserveret med salt og pakket tæt i tønder af træ, hvor de efter 5-6 ugers modning var klar til at blive spist, som de var, udvandet og kogt eller røget og stegt – afhængigt af, hvor i landet man befandt sig. Hver egn havde sin sildeskik.

Vi hylder silden og inviterer den indenfor som æresgæst den 8. november med arrangementet Holde Hus. Der vil både være fortælling om silden i historien og til sidst prøver vi at gøre silden klar til tøndemodning, så du kan præsentere din egen tøndemodnede julesild ved julebordet omkring den 24. december.

 

Finder sted: Frederiksberg