MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

28. april 2022
Kl. 19.30 - 20.30

Hvordan laver vi kunst i en klimakrise?

Forskningens Døgn: Hvordan laver vi film, kunst og bøger i en verden, hvor klimaet forandrer sig radikalt?

I et århundrede har vi været vant til, at mennesket spillede hovedrollen i vores egne fortællinger. Vi handlede, mens naturen var stabil. Det er slut nu.

Derfor er klimakrisen også en krise for vores forestillingsevne – den passer dårligt til vores kulturelle traditioner. Den er for stor, for altomfattende, for diffus

Som en del af Forskningens Døgn stiller vi spørgsmålene: Hvad gør vi så ved det? Hvordan løser vi forestillingskrisen? Kan kunst og kultur bidrage til at løse klimakrisen? Det diskuterer rektor på Filmskolen Tine Fischer og dokumentarfilms-instruktør Phie Ambo.

Tine Fischer

Hun har før understreget kunsten, filosofiens og de humanistiske videnskabers rolle i forhold til den forandring af vores verden, vi står overfor i lyset af klimakrisen. Hun har som tidligere direktør af CPH:DOX været med til at sætte fokus på klimakrisen og videnskab.

Phie Ambo

Hun har beskæftiget sig med både forskning og klima i sine dokumentarfilm. Hendes film ’70/30′ om klimaforhandlingerne i dansk politik havde premiere i 2021. Derudover er hun engageret i initiativer der fokuserer på bæredygtighed.

Samtalen er modereret af journalist på Weekendavisen Christian Bennike.

 

Finder sted: Indre By