Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. januar 2023
Kl. 12.00 - søn Kl. 18.00

Jane Jin Kaisen: Currents på fotografisk center

Udstillingen Jane Jin Kaisen: Currents er en solopræsentation med den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisen. Udstillingen vil udfolde et tilbagevendende tema i kunstnerens praksis, som er kendetegnet ved et mangeårigt engagement i havet, naturens rytme, og deres forbundenhed med mytologi, kosmologi samt livets og dødens cyklus.

Fotografisk Center vil præsentere en ny flerkanals audiovisuel installation af Kaisen. Det sanselige performative værk er filmet med undervandskameraer ud for kysten af vulkanøen Jeju, hvor hun er født. I værket fortolker Kaisen transkulturelle kosmologier og shamanistiske myter, der knytter sig til attributter som barmhjertighed og sameksistens mellem menneske og natur, samt havstrømmene, der forbinder oceaniske kulturer på tværs af Asien. Andre af udstillingens værker bygger på en langvarig interesse i samt biografisk relation til sociale, historiske og kulturelle dimensioner af haenyeos’ – kvindedykkere på Jeju – praksis.

Det nye værk er produceret som en del af Kaisens flerårige kunstneriske forskningsprojekt Currents: Oceanic Cosmologies, Sustainability, Commons, and Infrastructures of Compassion (2022-2024) tildelt af KUV-puljen under Kulturministeriet og støttet af Statens Kunstfond. Værket vil som en del af Kaisens forskningsprojekt efterfølgende vises i bl.a. Shedhalle (Zürich), Archive (Milano), og Appleton (Lissabon).

Om kunstneren
Jane Jin Kaisen (født 1980) er billedkunstner, filmskaber og professor ved Skolen for Mediekunst, Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har udstillet i en lang række kontekster internationalt. På den 58. Venedig Biennale i 2019 repræsenterede Kaisen Korea. Hendes udstilling Community of Parting på Kunsthal Charlottenborg blev kåret som årets udstilling 2020 af AICA, og i 2022 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Kaisen har en ph.d. i kunstnerisk forskning fra Københavns Universitet, en MFA fra University of California, Los Angeles og en MA i kunstteori og mediekunst, Det Kongelige Danske Kunstakademi.

 

Finder sted: København V