MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

15. februar 2024
Kl. 19.00 - lør Kl. 20.00

Jeg er Ulrike – Showcase

Poetisk Punktum præsenterer et uddrag af den koreografiske soloforestilling “Jeg er Ulrike”. Forestillingen er stadig i sin udviklings – og undersøgelsesfase, så her vil vi fremvise 30 min., hvor vi ønsker at udforske potentialet og afprøve forskellige metoder og greb. Lydbillede og koreografi danner rammen om selve fortællingen og det er det, der skal ende med at være det styrende element og drive karakteren frem.

Vi møder den tyske terrorist Ulrike Meinhof umiddelbart efter hendes selvmord i celle 719 d. 9. maj 1976, hvor hun blev fundet hængende fra et iturevet håndklæde. I dette portræt bliver rollen som forkæmper, mor og forbryder sat under lup og publikum skal ved hjælp af lyd og lys drages ind i cellen med Ulrike, og sammen mærke og følge hendes smerte, erkendelse, beslutningen om at dø og til sidst befrielsen.

”Jeg er Ulrike” skal facilitere og undersøge mødet mellem lydkunstner, koreograf, skuespiller, og visuel kunst. Hvordan kan vi sammen give en total oplevelse, som bliver siddende i krop og bevidsthed efterfølgende. En æstetisk og sanselig oplevelse, som ønsker at påvirke og udfordre publikum og give dem fornemmelsen af at være spærret inde i celle 719 med Ulrike Meinhof.

Lydkunstneren skal arbejde med rejsen af lyd, retningerne og det skal være med til at understrege følelsen af, at publikum er spærret inde i cellen med Ulrike. En til tider klaustrofobisk fornemmelse, som på myrekrybende vis skal hjælpe os til at forstå hendes tanker og valg. Lyd, musik, bevægelse og tekststykker skal fungere som det indre og ydre univers, for både Ulrike og publikum.

Ulrike Meinhof var journalist og en af frontfigurerne i den venstreekstremistiske terrororganisation Rote Armee Fraktion, som havde sin storhedstid i Vesttyskland fra 1970´erne og stod bag utallige drab, kidnapninger og mordbrande på højtstående tyske politikere, embedsmænd, erhvervsledere og politimænd. Ifølge dem selv agerede de på vegne af den tyske arbejderklasse. Meget af tiden blev hun udsat for sensorisk deprivation og nu vil vi give krop og ord tilbage til Ulrike og i et nyskabende, sanseligt og abstrakt univers følge hendes transformation fra levende til død.

Til hver forestilling vil vi afprøve et nyt greb, element eller fysisk udtryk, og vi ser meget gerne, at I som publikum kommer med observationer, feedback el lignende. Holdet vil i hvert fald være til rådighed til en snak om processen og tankerne bag efter endt forestilling.

 

OBS! Det er ikke et historisk korrekt portræt af terroristen Ulrike Meinhof, men “frit efter” og skuespillerens tolkning og bud på et indre liv for kvinden og moderen Ulrike Meinhof og den kamp og ideologi hun kæmpede for.