Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

23. november 2021
Kl. 08.15 - 09.15

Kampen om København – fra 1960’erne til i dag

Vi tager tilbage til en tid med beton, biler og bolighajer. En tid hvor ingen snakkede om livability eller Lynetteholm, men hvor der faktisk var store diskussioner om, hvilken by København skulle være og for hvem.

Med tætbyggede baghuse og lokummer i gården var København i 1960’erne på mange måder en helt anden verden end i dag. Det var en nedslidt by med boligmasse, som ikke kunne konkurrere med de mange nye parcelhuse i omegnen. Det tog til i 1970’erne, da arbejdsløshed, og oliekrise satte ekstra skub på udviklingen, der først vendte langt senere.

Selvom mange vendte København ryggen udspillede kampen om hovedstaden sig. Store demonstrationer mod både biler og byudvikling fyldte gaderne. Sammen med Ritt Bjerregaard og etnolog Lene Floris tager vi tilbage til et København, hvor ingen snakkede om livability eller Lynetteholm, men alligevel diskuterede, hvem byen var til for.

Lene Floris står bag flere bøger om København i både 1950’erne, 1960’erne og senest “København i 1970’erne”. Ritt Bjerregaard, der er aktuel med fjerde bind i sine erindringer “OVENPÅ”,  har selv boet i København i årtier både før og siden hun var overborgmester.

Med afsæt i 1960’erne diskuterer vi, hvordan kampen om København har udspillet sig gennem tiden og frem til det København. Hvordan var det at være en del af og hvad var det for værdier, der blev kæmpet for og som den kommende overborgmester skal føre videre?

Vært: Anne Katrine Harders