Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. august 2023
Kl. 18.00 - lør Kl. 03.00

Karrusel musikfestival på Refshaleøen

Når Karrusel kører for fjerde gang i skov-området på Refshaleøen 24.-26. august 2023 bliver det med stærke, internationale es i baghånden: Richie Hawtin, en af de absolutte pionerer indenfor miminal techno, berliner-baserede FJAAK og den tyske duo Âme, som også er medejere af pladeselskabet Innovision. Âme erstatter Laurent Garnier, efter aflysning, sammen med 25 øvrige nye navne.

Hermed er festivalens hovednavne Richie Hawtin, VTSS, HAAi, Skin on Skin, Kölsch, Acid Pauli, Santori, SPFDJ, FJAAK, Mira, Narciss og duoen Âme.

Âme spiller på festivalens hovedscene Manegen torsdag, hvor Schaarup spiller settet inden, når aftenen begynder at syde i det labyrintiske skov-rave-område på Refshaleøen. Âme mestrer den varme, dybe og melodiske techno med storladne cinematiske højdepunkter og er makkerpar i det legendariske pladeselskab Innovision, som den tyske duo har startet sammen med selveste Dixon. Fredag kan festivalen annoncere den danske dj og udgivende producer Vixen, som er spået en lovende, international karriere. Hun spiller før tyske Narciss på Manegen, som hun sidste år lavede
tracket “Feather Boa Constrictor” sammen med. På Tribunen fredag spiller også Djuma
Soundsystem, som er et kendt, mangeårigt navn indenfor den danske melodiske techno.

Lørdag kan Karrusel offentliggøre festivalens absolutte hovednavn – technopioneren Richie Hawtin, som worldwide har været med til at udvikle den minimale technos Detroit-lyd. Hans særkende er den syntetiske, rendyrkede lyd, mixet op med avantgardistiske, legesyge tilgange.

Richie Hawtins karriere har på alle måeder smeltet teknologi, kunst og elektronisk musik sammen i for verden hidtil usete projekter, bl.a. på Pompidou Centret i Paris, Guggenheim i New York og til åbningsceremonien til Vinter OL i 2006. Hans aftryk på udviklingen af nye teknologiske muligheder er uerstattelige, bl.a. som betatester af Ableton Live så langt tilbage som i 2000 og som medskaber af den elektroniske musikplatform Beatport. Hvilket i 2023 har resulteret i oprettelsen af “the Richie
Hawtin PhD Scholarship” i elektronisk musikforskning og produktion på University of Huddersfield. Han er på alle måder en multifacetteret, intelligent ener – og helt for “den nye generation i 2010’erne”, som blandt andet tæller Skrillex og Deadmau5. Festivalen er på alle måder stolte og beærede over at kunne invitere ham ind i Karrusels mystiske og trippede cirkus-univers og over, at han har takket ja til invitationen.

Lørdag spiller også den energiske tyske duo FJAAK og leverer festivalens allersidste nattesæt på Manegen foran den roterende karrusel, og tyske Judith Van Waterkant spiller på Tribunen lidt tidligere på aftenen, som er kendt for sine trademark down-beat sets med den rare bits per minute rate på 90-115.
Derudover kan Karrusel også annoncere festivalens tredje og mindre scene Balkonen, som har et dansegulv på størrelse med Kødbyens klubber. Her kuraterer tre scene- og klubværter fra det københavnske elektroniske musikmiljø, artister henover de tre festivaldage. Worldy præsenterer Storm, Boogie Rookie, Morten McCoy, Futte Rico, Søren Skov, Nayan og Seb Damlar om torsdagen. Chicago præsenterer Cockwhore & Macho, Harrison Heat og Tight Cherry fredag aften, og All We Need præsenterer Okine og Dee Brown lørdag på festivalens afslutningsdag.

 

Finder sted: refshaleøen