ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. august 2020
Kl. 17.00 - 18.00

KENTAUR – VISNING OG TALK

Påske i Tivoli 2019. Hovedindgangen Påske Foto PR
Påske i Tivoli 2019. Hovedindgangen Påske Foto PR

Kom til en enestående aften hvor Tivoli præsenterer en særvisning af Dansk Danseteaters nye forestilling Kentaur i kombination med en art talk med Cecilie Falkenstrøm, prisvindende kunstner indenfor kunstig intelligens, og koreograf Pontus Lidberg. Samtalen bliver modereret af Peter Bo Bendixen, balletchef i Tivoli. Forestillingen har verdenspremiere i Italien d. 3. september 2020.

Kunstig intelligens som medskaber og medspiller
Forestillingen opstår et møde mellem Pontus Lidbergs poetiske danseunivers og en nyudviklet kunstig intelligens (AI). Den kunstige intelligens, kaldet David, er specielt programmeret til forestillingen og vil interagere live med danserne på scenen. Den vil påvirke tilblivelsen af værket på forskellig vis og er blevet fodret med data om græske tragedier, hvilket den kan udvikle helt nye plot ud fra. Det betyder, at forestillingerne vil være forskellige fra gang til gang. David vil komme med forslag til koreografisk komposition dannet ud fra flere forskellige dataset blandt andet planeters bevægelser i universet, fugle der flyver i formationer og ikke mindst bevægelsesmateriale indsamlet ved, at dansere har haft sensorer på. Samtidig er David også en karakter i selve forestillingen, der kan simulere samvittighed, følelser og intentioner.

Menneske vs. Maskine
Moderne teknologi er allestedsnærværende i vores samfund og er både et yderst aktuelt tema og en reel medspiller i forestillingen. Vi bliver dagligt eksponeret for reklamer på de sociale medier, der med målrettede algoritmer kan skræddersy indhold specifikt til os. For Pontus Lidberg er det vitalt, at dans beskæftiger sig med samtidens og fremtidens problematikker, og den kunstige intelligens er uden tvivl kommet for at blive. Forestillingen stiller spørgsmålet om, hvorvidt den kunstige intelligens i fremtiden vil være i stand til at misbruge os? Og hvilke konsekvenser det i så fald vil få for vores medmenneskelighed. Vil det kræve, at vi udvikler os til en hybrid – en kentaur?

Der er to forestillinger samme dag

 

 

Finder sted: Tivoli