Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

2. marts 2023
Kl. 17.00 - 18.00

“Kinas kvinder bærer den halve himmel” – GL. STRAND

”Kinas kvinder bærer den halve himmel”: Efter årtusinder som mindreværdige fik Kinas kvinder under Kulturrevolutionen Mao Zedongs berømte ord for, at de var ligestillede. Men lige blev de aldrig. Ægteskab i Kina er stadig overvejende traditionelt og indskrænkende for kvinden, der, når hun bliver gift, nærmest bliver svigerfamiliens ejendom. Kvinderne fravælger derfor i højere grad ægteskabet i dag, og efter 35 år med børnebegrænsende befolkningskontrol har Kina i dag op imod 40 mio. giftefærdige mænd, der aldrig bliver gift og får familie. En udfordring for det kommunistiske styres ideal om, at ægteskab og familien er grundlaget for landets politiske stabilitet.

Hør meget mere om Kinas komplekse ligestillingsproblem i denne samtale mellem journalist og antropolog, Mette Holm, og menneskerettighedsaktivist, kunstner og forsker, Zeng Jinyan.

Mette Holm har beskæftiget sig med Kina gennem snart fem årtier. Hun har studeret, levet, arbejdet og rejst i det store land og har skrevet en lang række bøger om Kina. Zeng Jinyan er post.doc ved Lunds Universitet, hvor hun forsker i social aktivisme med særligt fokus på køn, protest og sociale medier.

 

Finder sted: GL. STRAND