Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

26. maj 2023
Kl. 09.00 - man Kl. 17.00

KØBENHAVNS HISTORISKE MARKED

Foto:KØBENHAVNS HISTORISKE MARKED
Foto:KØBENHAVNS HISTORISKE MARKED

Harrestrup i Ballerup bliver igen en pulserende plads fuld af liv, når den forvandles til Københavns Historiske Marked i pinsen fra den 26.-29. maj. Med barske vikingekampe, stærke riddere, fascinerende ildfolk og musik fra en svunden, men vigtig del af Danmarkshistorien, kan gæster i alle aldre blive klogere på historien til Skandinaviens største, historiske marked.

Københavns Historiske Marked byder indenfor til fire lærerige dage i pinsen, når flere end tusind aktører stiller op som kampklare vikinger, modige riddere, imponerende gøglere og kreative håndværkere.

Når store som små besøger Københavns Historiske Marked, kan gæsterne smage mad, der er inspireret af vikingetiden, mens de lytter til gamle nordiske ballader. Årets besøgende kan også kaste sig ud i bueskydning og prøve kræfter med håndværk, som man lavede i vikingetiden op gennem middelalderen og frem til renæssancen.

Fokus på den levende historieformidling
I år har arrangørerne bag Københavns Historiske Marked arbejdet med markedspladsen og lagt vægt på den levende historieformidling.

Dette fokus afspejler sig i rollespilsområdet, hvor der vil være nye aktiviteter for børnene. Der er også sørget for plads til, at forældrene kan slænge sig, mens børnene boltrer sig og fordyber sig i fortiden.

Markedets mange aktører står også klar som levende historiebøger til at gøre store som små klogere på historien. Spørg løs, og find ud af, hvordan man lavede mad og brugte krydderier eller hvordan man lavede tatoveringer. I det kreative værksted kan aktørerne fortælle gæsterne om håndværk som syning og brodering.

“Vi glæder os til at invitere titusindvis af historieglade gæster ind i en tidslomme, når de træder ind i Københavns Historiske Marked i pinsen. Med et større fokus på formidling såvel som underholdning håber vi, at vores gæster går herfra endnu klogere på vikingetiden, middelalderen og renæssancen,” fortæller projektleder Dennis Fuller.

Gratis adgang for skoler, institutioner og udsatte familier
Københavns Historiske Marked er en NGO, der arbejder for at udbrede kulturhistorie og oplevelser til børn og udsatte grupper. Det vil derfor være muligt for skoleklasser og institutioner at få gratis adgang til Københavns Historiske Marked om fredagen gennem tilmelding på hjemmesiden.

I samarbejde med hjælpeorganisationer tilbyder arrangørerne igen i år særlige, gratis familiecamps for udsatte børnefamilier, hvor familierne kan overnatte, spise og tage del i de forskellige aktiviteter og opgaver på markedet henover weekenden.

Forhåbningen er, at disse camps kan give familierne adgang til nye oplevelser og fællesskaber, der både kan styrke familiens bånd og sociale relationer.

 

Finder sted: Ballerup