MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

30. marts 2023
Kl. 19.30 - 20.30

Kunst som propaganda

Visuelle og kreative udtryk har til alle tider været anvendt til at demonstrere og udøve magt. Tænk bare på den russiske revolutions ikoniske røde plakater og designstilen fra Hitlers Tredje Rige.

Vær med, når ægyptolog Tine Bagh og klassisk arkæolog Rune Frederiksen mødes i en samtale om, hvordan magthavere – særligt diktatorer – fra oldtiden til i dag har brugt kunsten til at erobre og udøve magt.

Vi skal på en rejse til oldtidens Amarna, hvor farao Akhenaten opførte en residens i helt ny byggestil og indførte en ny retning for billedkunsten og musikken for at underbygge et samfundsomvæltende religionsskifte.

Dernæst tager vi til antikkens Rom, hvor skiftende kejserdynastier brugte nye kunstneriske retninger til at underbygge deres magtposition i samfundets top.

Vi trækker linjer op til vor tid, hvor Rusland netop nu ødelægger enestående ukrainsk kulturarv, den ægyptiske stat anlægger et ”nyt Cairo” og Saudi-Arabiens kronprins markerer sig ved at bygge en fremtidsby i ørkenen med et kunstmuseum, som bl.a. skal rumme det dyreste kunstværk i verdenshistorien.

På aftenen kan du også opleve forfatter Harald Voetmann læse ”den store solhymne” fra Amarna-tiden, som han har gendigtet til Amarna – Solgudens by, og som i stringente vers understreger solens altoverskyggende betydning.

Om Rune Frederiksen
Rune Frederiksen er klassisk arkæolog og forsknings- og samlingschef på Glyptoteket.

Om Tine Bagh
Tine Bagh er ægyptolog og museumsinspektør på Glyptoteket og står bag særudstillingen Amarna – Solgudens by, som kan opleves på museet fra 26. januar-18. juni 2023.

Om Harald Voetmann
Harald Voetmann er forfatter med en særlig interesse for antikkens tankegods i kollision med nutidens rationalitet. Harald Voetmann har bidraget til udstillingen og kataloget for Amarna – Solgudens by med en gendigtning af ”Den store solhymne”.

 

Finder sted: Glyptoteket