MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

27. oktober 2022
Kl. 10.00 - lør Kl. 17.00

Kunsten at bevare et mesterværk – Glyptoteket

Glyptotekets rige samlinger rummer genstande på tværs af 6000 års kunst og kultur. Det giver sig selv, at tidens gang påvirker genstandene og sætter sine spor. Men hvad gør museer for at undgå det? Hvordan bevares en genstand, så den ser ud, som den engang blev skabt? Og hvilke overvejelser, udfordringer og måske endda farer er forbundet med at konservere et mesterværk, så det både er til glæde for vores samtid og eftertid?

Til efteråret præsenterer Glyptoteket 24 fabelagtige franske tegninger fra det 19. og 20. århundrede samt Edgar Degas’ hovedværk Lille danserinde, 14 år (1881), der alle har været forbi konservatorværkstedet og efter omtanke og omsorg igen står klar til at modtage museets gæster.

Når bevaring skaber ny viden
Det er ikke altid nogen nem opgave at bevare og sikre et mesterværk. Udstillingen dykker ned i, hvordan en konservator arbejder, og stiller skarpt på, hvordan man vurderer et værks tilstand, stiller dets diagnose og beslutter dets behandlingsform. Ofte bidrager en konservators arbejde også til helt nye forståelser af et værk. Derfor arbejder konservatoren tæt sammen med andre fagpersoner på museet for at forstå og fortolke en kunstners proces, intention og udtryk.

Et skørt og 24 skitser
Oplev blandt andet et af Degas’ vigtigste værker Lille danserinde, 14 år, der har fået et nyt, rekonstrueret balletskørt. Det lyder måske banalt, men spørgsmålene er mange og svarene langt fra entydige: For hvilket skørt giver man hende på, når der eksisterer 3 forskellige versioner af det? Og hvad med volumen, farve og længde?

Bliv også klogere på, hvordan man passer på en vigtig men sart hjørnesten i museets samling af fransk kunst, når udstillingen præsenterer 24 værker på papir udført af betydningsfulde kunstnere som Jean-Baptiste-Camille Corot, Jean-Baptiste Carpeaux, Paul Dubois, Eugène Delacroix, Honoré Daumier, Paul Gauguin, Armand Guillaumin, Jean-François Millet, Alfred Sisley og Édouard Vuillard.

På tværs af skulpturskitser, intime tegninger i sortkridt og impressionistiske eksperimenter overført til papir i stort format, zoomer udstillingen ind på nogle af de helt særlige udfordringer, en tegning bærer med sig, når den skal bevares for tid og evighed.

 

Finder sted: Glyptoteket