MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. februar 2022
Kl. 17.30 - 21.00

KUNSTOMVISNING PÅ CHRISTIANSBORG

KUNSTOMVISNING PÅ CHRISTIANSBORG OG MIDDAG I SNAPSTINGET

Kom med når The Danish Club byder indenfor til en præsentation af kunsten i Folketingets mange forskellige værelser, på gangarealet og i selve Folketingssalen. Undervejs vil du se en bred vifte af danske malerier lige fra 1800-tallets guldaldermalerier frem til de nyeste statsministerportrætter. Kunsten på Christiansborg afspejler den danske kunsthistorie og viser en lang række forskellige stilarter.

De færreste tænker på Folketinget som et kunstmuseum. Ikke desto mindre er de smukke gange og sale udsmykket med spændende værker. Et bredt spektrum af kunstnere er repræsenteret, hvilket bl.a. kommer til udtryk i portrætterne af de tidligere statsministre, som selv har valgt kunstner. Vi skal se udsmykningerne i Folketingssalen og enkelte gruppe- og udvalgsværelser, samt Erik A. Frandsens vægmalerier i Landstingssalen.

Folketinget har 2 officielle portrætgallerier med henholdsvis statsministre og formænd for Folketinget. Foran Landstingssalen i Vandrehallen på Christiansborg hænger samlingen af statsministerportrætter. Der hænger p.t. 16 portrætter af Danmarks tidligere statsministre fra Thorvald Stauning, der blev statsminister i 1924, til Danmarks første kvindelige statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Omvisningen foretages af en af folketingets betjente.

Middag

Efter rundvisningen spiser vi en hyggelig middag sammen i Snapstinget. Her vil serveres en tapas-tallerken med lækker charcuteri, 4 slags tilbehør, forskellige tapenader, økologisk brød mm.

 

Finder sted: Indre By