MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

8. april 2022
Kl. 18.00 - 19.00

Kunstsalon VISION – Charlottenborg

Kunstsalon VISION // Billedkunstner Linda Lamignan i samtale med Cédric Fauq

Linda Lamignan er udpeget til Bikubenfondens Artistic Practice program for særligt lovende kunstneriske praksisser. Formålet med interviewsalonen, som er en del af programmet, er at undersøge en dansk praktiserende kunstners særlige tilgang til kunsten og det potentiale, der ligger heri. Kunstnerne vælger selv deres interviewpartner i forbindelse med salonerne.

Om Linda Lamignan
Billed- og performancekunstner Linda Lamignans værker formidler følelsen af at være fremmed og flyde imellem ulige verdener. Gennem video, musik, objekter og performance udforsker Lamignan forestillinger tilknyttet vandringer og diaspora, transformation og kærlighed. Med en animistisk tilgang arbejder hen med materialer knyttet til industrier i Vestafrika og Skandinavien, og ved at knytte historien om disse materialer til kroppe med lignende historier, søger Lamignan at visualisere nye alternative tilstande.

Linda Lamignan modtog sin MFA-grad ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2019 og sin BFA-grad ved Kunstakademiet i Oslo. Lamignan har haft et travlt efterår med flere udstillingsåbninger, heriblandt soloudstillingen ’those who do not travel never arrive: Carry Your Home’ på Rogaland Kunstsenter.

Om Cédric Fauq
Den franske kurator Cédriq Fauq har i de seneste år imponeret på den internationale kunstscene – både som kurator på Palais de Tokyo i Paris og senest som chefkurator for Capc – Musée d’Art Contemporain de Bordeaux.

Fra 2020-2021 arbejdede han som kurator på Palais de Tokyo, hvor han udviklede udstillingerne ’Antibodies’ og ’Sarah Maldoror: Tricontinental Cinema’. Tidligere arbejdede han som udstillingskurator hos Nottingham Contemporary, hvor han opsatte shows (Still I Rise: Feminisms, Gender, Resistance; Sung Tieu: In Cold Print; Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio), performances (Okwui Okpokwasili; Steffani Jemison; Lou Lou Lou Sainsbury) og publikationer. Ydermere arbejder han som skribent og udvikler freelanceprojekter [DOC, Paris (2018); Sophie Tappeiner, Wien (2018); Nir Altman, München (2019); Atlantis, Marseille (2020); Futura, Prag (2021); VEDA, Firenze (2021); Frieze London (2021)].

Fra 2017-2018 var Cédric Fauq medlem af Baltic Triennal XIII kuratorteam og fra 2016-2018 var han med til at lede clearview.ltd i London.

Kernen i Cédric Fauqs praksis er revurderingen af ​​samtidskunstens værdier som fagligt og kulturelt felt sammen med kurator Anne Colin, hvilket har ført til samarbejder med netværkene BOTOX(s) og Mécènes du Sud – Montpellier.

 

Finder sted: Charlottenborg