MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. marts 2022
Kl. 16.00 - 17.00

Kunstsalon VISION – Kunsthal Charlottenborg

Kunstsalon VISION // Billedkunstner Jens Settergren i samtale med Marianna Vecellio

Hvordan er de objekter og billeder, vi omgives af, med til at fremkalde og formgive særlige forestillinger om verden? Hvad sker der med grundsubstansen af det at være menneske i en accelererende teknologisk verden, hvor forholdet mellem teknologi og menneske undersøges til det ekstreme? Og hvordan udtrykker mennesket frygt, begær og drømme, når vi udvikler nye teknologier og maskiner?

Disse spørgsmål søger Jens Settergren svar på via sin kunst, hvor han bruger materialer, som spænder vidt fra glasmosaikker til computeranimationer. Han søger at forstå samt ønsker at afbillede menneskets evne til og behov for at konstruere komplekse verdensbilleder.

Settergren har allerede netværk i det internationale kunstmiljø, og han er en kunstnerisk praksis, som vi forventer at se meget mere til.

Jens Settergren er udpeget til Bikubenfondens Artistic Practice program for særligt lovende kunstneriske praksisser. Som en del af programmet arrangerer Bikubenfonden en interviewsalon, der har til formål at undersøge den udvalgte kunstners særlige tilgang til kunsten og det potentiale, der ligger heri. Kunstneren vælger selv sin interviewpartner i forbindelse med salonerne.

OM JENS SETTERGREN
Jens Settergren (f. 1989) dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi i 2016. Kollektive billeddannelser, science fiction og samtidens mytologier er omdrejningspunkter i billedkunstner Jens Settergrens kunstpraksis. Han benytter sig ofte af ’readymades’ (brugsgenstande), såsom eksisterende 3D-figurer fra online arkiver, masseproducerede objekter og reklamebilleder, som han i skulpturer, installationer og videoværker forarbejder og sætter ind i nye sammenhænge. Herigennem afsøger han dybereliggende betydninger indkodet i billeder, objekter og sprog.

I store totalinstallationer behandler han temaer som natur, eskapisme og teknologi. Han er særligt optaget af de radikale forestillinger og billeddannelser, som den accelererende teknologi i det vestlige samfund afstedkommer.

OM MARIANNA VECELLIO
Marianna Vecellio er kurator og kunsthistoriker, uddannet i kunsthistorie med fokus på moderne kunst og samtidskunst ved La Spienza Universitetet i Rom. Hun blev ansat på Castello di Rivoli i Torino i 2007, og har siden 2012 været kurator på museet. Vecellio skaber udstillinger og publikationer for Castello di Rivoli, hvor hun lægger særlig vægt på undersøgelser af subjektivitet i det digitale samfund – herunder fokus på økologi, det posthumane, udforskning af nye former for sameksistens og transformation af det levende.

 

Finder sted: Charlottenborg