MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

16. marts 2024
Kl. 12.00 - søn Kl. 17.00

LA VERONAL x MARIA KOCHETKOVA PÅ GLYPTOTEKET

Grib den enestående mulighed for at opleve mødet mellem en af samtidens mest toneangivende koreografer spanske Marcos Morau, hans dansekompagni, La Veronal, og en af verdens bedste balletdansere, Maria Kochetkova.

Danseforestillingen kan opleves i Glyptotekets smukke festsal og spiller kun to dage.

Forestillingen består af to koreografier, begge skabt af den prisvindende spanske koreograf Marcos Morau.

Equal Elevations(2016), med fire af La Veronals dansere, blev oprindeligt skabt til Museo Reina Sofia til en udstilling med Richard Serras skulpturer, og den har siden turneret verden rundt. Degunino danses til musik af komponist Alexander Knaifel, som blev blacklistet af Sovjetunionen i 1979 for at skrive ’degenereret musik’. Efter Sovjetunionens fald blev han genopdaget og hyldet som et geni.

I mødet med Maria Kochetkova overfører Marcos Morau for første gang sit bevægelsessprog til en balletdanser i tåspidssko, og resultatet er et innovativt bud på ballettens teknik udi fremtiden. Et resultat der er lige så smukt, som det til tider er absurd.

Når værkerne opføres sammen i København, er de eksklusivt tilpasset til Festsalen på Glyptoteket, og man vil som publikum sidde i en ring omkring scenen og kunne høre dansernes vejrtrækning og føddernes bevægelser på scenegulvet. Lyde der blander sig til tonerne af bl.a. Steve Reichs ikoniske ’Clapping Music’ og Alexander Knaifels ’Oh Heavenly King’.

Begge værker afdækker de følelser, som kun kroppen kan beskrive. Og det er netop det, som Marcos Moraus særegene dansestil KOVA opnår ved at afsøge kroppen som en labyrint i et tempo, som efterlader publikum nærmest forpustet.

OM KUNSTNERNE
La Veronal har en lang række værker på regelmæssig turné verden over, og det bliver første gang siden 2014 at kompagniet gæster Danmark. Marcos Morau er kunstnerisk leder og koreograf for La Veronal, hans karriere blev bl.a. kickstartet ved Copenhagen Choreography Competition i 2011, og den spanske koreograf har siden haft et helt særligt forhold til Danmark, hvor han har skabt værker for både Den Kongelige Ballet og Dansk Danseteater. Siden 2023 er han Artist in residence ved Berliner Staatsballett.

Maria Kochetkova er en af sin generations mest eftertragtede og innovative ballerinaer, som insisterer på at udfordre balletten og dens teknik I samarbejder på kryds og tværs af kunsten. Maria Kochetkova har en lang karrieren bag sig som solodanserinde ved kompagnier som San Francisco Ballet og American Ballet Theatre. Udover at have gæstet verdens største scener har hun i Danmark danset ved både Kammerballetten (2021 og 2022) og Copenhagen Summer Dance (2021) på Ofelia Plads.

HVORNÅR
Lørdag 16. marts kl. 12-13 og kl. 15-16
Søndag 17. marts kl. 12-13 og kl. 15-16
Varighed 1 time inklusiv en artist talk (på engelsk) efter hver forestilling.

 

Finder sted: Glyptoteket