MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

22. februar 2024
Kl. 17.00 - 18.00

Leonora Christina Skov: Mit Glyptotek

Kom og hør forfatter Leonora Christina Skov fortælle om sin skrivepraksis, sit forfatterskab og sit forhold til antikkens kunst og mytologi.

Med sin nyskrevne tekst ’Amazoner, kaldte vores græske fjende os’ bidrager hun til Glyptotekets aktuelle udstillingshack, Forstenede idealer’, hvor hun midt blandt antikke guder og helte gør op med årtusinders dæmonisering af stærke kvinder.

Leonora Christina Skov er én af Danmarks mest læste forfattere og vinder af en lang række priser. Hun er mag.art. i litteraturvidenskab og bosiddende i København.

Vært på aftenen er journalist Maja Nyvang Christensen, kulturjournalist i DR.

Mit Glyptotek er en portrætserie hvor kulturpersonligheder fortæller om deres kunstneriske praksis og deres forhold til Glyptotekets samlinger, historie og bygninger.

Om Forstenede idealer
Leonora Christina Skov bidrager til Glyptotekets aktuelle udstillingshack, ’Forstenede idealer’, hvor otte nutidige stemmer er inviteret til at gå i kødet på museets marmorkroppe. Hver bidragsyder har valgt et eller flere værker i den antikke samling, og giver deres personlige overvejelser om kønsroller, perfekte og uperfekte kroppe, og alt det vi har arvet fra antikken. På godt og ondt. Bidragene kan findes ved udvalgte værker i museets samling. Bidragsyderne er Leonora Christina Skov, Sebastian Lynggaard/Herlige Svend, Caspar Eric, Lucia Odoom, Ditlev Tamm, Lea Marie Løppenthin, Siri Ranva Hjelm Jacobsen og Moussa Mchangama.

 

Finder sted: Glyptoteket