MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

20. april 2022
Kl. 19.00 - 21.00

MÅNEDENS FORFATTER april / Matias Faldbakken

Den 21. april er der premiere på teaterforestillingen ’Restaurant Europa’ på Teater FÅR302. Stykket er en dramatisering af den norske forfatter Matias Faldbakkens anmelderroste roman ’The Hills’ fra 2017.

På Københavns Hovedbibliotek er vi så heldige, at Matias Faldbakken har sagt ja til at optræde som ’Månedens forfatter’ aftenen før premieren; dvs. onsdag d. 20.april.

Dagens moderator er Gudrun Marie Schmidt. Fast journalist og featureskribent på Politikens kulturredaktionen samt vært på Politikens daglige podcast, ’Du lytter til Politiken’.

Om romanen:

I romanen befinder vi os på Oslos mest velansete og hæderkronede restaurant ‘The Hills’, gennemsyret af tradition og elegance og fyldt med tjenere, stamgæster, lysekrone og garderobefolk, mezzanin, varekældre, barchef og huspianist. Interiøret er centraleuropæisk med mosaikker i koncentriske cirkler på gulvet og væggene fulde af portrætter, tegninger, malerier og klistermærker.

Romanens fortæller har været stedets tjener i tretten år. Med sin diskretion og sit fulde overblik over alt, hvad der sker i lokalet, er han romanens øjne og ører. Ideen om det gamle Europa holdes i hævd i den noget nedslidte restaurant. Der hersker en veletableret orden, hvor alt har sin plads, og intet udefra trænger ind. Indtil truslen om uro og forandring pludselig melder sig i form af en purung kvinde, der en dag sætter sig sammen med det faste klientel.

Om forfatteren:

Matias Faldbakken (f. 1973, Hobro) er en af Norges mest kritikerroste forfattere (og billedkunstnere). ’The Cocka Hola Company’ er Faldbakkens debutroman og blev den første del af hans trilogi Skandinavisk misantropi, efterfulgt af ’Macht und Rebel’ (2002) og ’Unfun’ (2008). Alle tre romaner er skrevet under pseudonymet Abo Rasul.

På dansk udkom i 2017 ’The Hills’ og i 2020 udkom romanen ‘Vi er fem’ der, der blander eventyr, horror, mytologi og science fiction med en stor dosis rå realisme. ’Vi er fem’ vandt Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris i Norge. Bogen var desuden nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2020.

Som billedkunstner er Faldbakkens værker repræsenteret af nogle af de førende gallerier i verden.

 

Finder sted: Indre By