MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

19. januar 2023
Kl. 11.00 - søn Kl. 17.00

Magasin du Nord Museum åbner udstilling

Wessel & Vett Fashion Prize – 10 år med Danmarks største modepris

Wessel & Vett Fashion Prize, tidligere kendt som Magasin du Nord Fashion Prize, er Skandinaviens mest prestigefyldte
mode- og designpris. Prisen blev etableret i 2012 af Wessel & Vett Fond som udtryk for fondens kerneværdier:
entreprenørskab og kreativitet med henblik på at støtte dansk design talent. Fonden blev stiftet af stormagasinet Magasin du Nords grundlæggere, Theodor Wessel og Emil Vett, og for ti år siden blev Wessel & Vett Fashion Prize stiftet af Emil Vetts tipoldebarn, Nina-Wedell-Wedellsborg, som i dag også er bestyrelsesmedlem af Wessel & Vett Fond.

Seks tidligere vindere af Wessel & Vett Fashion Prize herunder, A. Roege Hove, Cecilie Bahnsen, Helmstedt, Anne Sofie Madsen og Peter Jensen, samt den nyeste vinder, Tobias Birk Nielsen, der blev udnævnt den 9. november 2022, vil udstille på Magasin du Nord Museum som del af en større udstilling for prisen, fondens arbejde og det historiske stormagasin.

De har hver håndplukket styles fra deres kollektioner til udstillingen som sættes op og vises i montrer med henblik på at
afspejle og udtrykke dem selv og deres brand.

““Modebranchen er præget af højt tempo, og det er sjældent, man har tid til gå i dybden og udvikle sig som designer. Det har prisen givet mig mulighed for. Jeg har kunne investere tid i vores kreative proces og udviklingen af vores produkter – og dét er uvurderligt!”
– AMALIE RØGE HOVE, STIFTER & DESIGNER AF A. ROEGE HOVE OG VINDER AF MAGASIN DU NORD FASHION PRIZE
2021

En kolossal tak til Wessel & Vett Fond for at gøre prisen til en institution i dansk mode nu gennem de sidste ti år. Intentionen bag, hvor fondens arv og bedrifter, økonomisk positivt influere nye generationer af kreativ entreprenørskab, er virkelig beundringsværdigt og fortjener respekt. Og vi er naturligvis ekstremt taknemmelige i den sammenhæng, for at blive ‘set’ og anerkendt for vores hårde arbejde og formål – og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at prisen vil have en fantastisk indvirkning på den kommende tids rejse for Iso.Poetism.
– TOBIAS BIRK NIELSEN, STIFTER & DESIGNER AF ISO.POETISM OG VINDER AF WESSEL & VETT FASHION PRIZE 2022

Udstillingen vil afspejle de værdier og kriterier der lægges vægt på ved afgørelsen og overrækkelsen af prisen til vinderen
af Wessel & Vett Fashion Prize som herunder indebærer designtalent, bæredygtighed og entrepreneurskab. Bæredygtighed har et særligt fokus for dansk mode og trækker tråde tilbage til 1868 – året hvor Theodor Wessel og Emil Vett grundlagde Magasin. Dengang var god kvalitet særligt forbundet med det vi i dag kalder bæredygtighed, fordi at produkter fra egne væverier vandt priser og blev kendt for netop kvaliteten, hvilket betød at tøj og tekstiler kunne holde i årtier.
Bæredygtighed blev således ikke forbundet med råvarer, som vi kender det i dag, men snarere et kvalitets element der
gjorde, at man købte mindre fordi det varede længere.
“Jeg føler en kæmpe taknemmelighed, ydmyghed og stolthed over at Wessel & Vett Fashion Prize i ti år nu har dyrket dansk design talent. Det er fantastisk at vi kan skrue tiden tilbage og skue tidligere vinderes, samt vinderen for 2022, Tobias Birk Nielsens, design gennem montrer udstillet på Magasin du Nord Museum. Vi vil blive mindet om, og det vil være tydeligt, at prisens kerneværdier, iværksætteri og kreativitet, gennem tiden altid har været i centrum. Jeg er ærefuld over at kunne bygge videre på arven fra Theodor Wessel og Emil Vett og fortsætte deres iværksætterånd gennem bæredygtige og fremtrædende initiativer i branchen.”

– NINA WEDELL-WEDELLSBORG, GRUNDLÆGGER AF W&V FASHION PRIZE & BESTYRELSESMEDLEM AF W&V FOND
Udstillingen vil endeligt belyse den historiske modelsalon – en eksklusiv del af Magasin der eksisterede i perioden fra 1913 til 1976 – og dens centrale rolle for dansk mode i det 20. århundrede. Her blev der syet couture idet kjoler – eller modeller som de blev kaldt – blev syet i hånden til royale og skuespillerinder m.fl., samt kom flere af disse kjoler fra parisiske modehuse.

Magasin du Nord Museum er i besiddelse af over 10.000 historiske billeder og genstande, som kan findes online som del
af museets arkiv hvoraf nogle af disse vil indgå i udstillingen. Arkivet indeholder bl.a. billeder af model salonen samt
WESSELVETTFASHIONPRIZE.COM billeder af de mere end 160 filialer som Magasin førhen har haft over hele Danmark. Også i udlandet herunder Malmö og den tyske by Jever åbnede to filialer, hvoraf det også var på tale at åbne i New York.

Wessel & Vett Fond har i ti år hædret dansk mode og design med den årlige overrækkelse af Wessel & Vett Fashion
Prize-prisen. Wessel & Vett Fond indgik i 2022 et strategisk samarbejde med Copenhagen Fashion Week der er et
vidnesbyrd om dedikationen til at støtte dansk designtalent til succes både hjemme i Danmark og internationalt.
Udstillingen finder sted i perioden fra den 19. januar til den 26. februar, hvor der vil være gratis entré samt rundvisning
for grupper på minimum ti personer. Magasin du Nord Museum har åbent torsdag og fredag fra kl. 13–17 samt lørdag og
søndag fra kl. 11–15.