MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

13. oktober 2023
Kl. 11.00 - fre Kl. 12.00

Martin Nyrops tegnestue – Skabelsen af Københavns Rådhus

Udstilling om Martin Nyrop, der var arkitekten bag Københavns Rådhus. Se en iscenesættelse af Nyrops tegnestue fra år 1900 med tegninger, genstande og gips- og konservatorværksted.

 

I anledning af at København i 2023 er udnævnt til ”World Capital of Architecture” kan du i hele 2023 oppe under loftet på Københavns Rådhus opleve udstillingen ”Martin Nyrops tegnestue – Skabelsen af Københavns Rådhus”. Her kommer du tilbage til årene omkring år 1900 og oplever en iscenesættelse af Nyrops tegnestue og kontor, baseret på fotografier fra tiden.

Udstillingen indeholder elementer fra den oprindelige tegnestue, herunder møbler, tegninger og tegneredskaber. Du kan også se en række af Nyrops smukke tegninger af alt fra dørhåndtag, lamper, stikkontakter, tekstiler til inventar af alle slags. Nyrop favnede det hele, og intet var overladt til tilfældighederne.

I udstillingen kan du også opleve et gips- og konservatorværksted og komme tættere på de processer, der ligger bag bevaring og restaurering af de skulpturer og den kunst, der gennem tiden har prydet Rådhuset og dets omgivelser. Her kan du nogle dage også møde konservatorer fra Københavns Museum.

Endelig viser udstillingen de forslag, der i sin tid blev sendt ind til konkurrencen om at bygge Rådhuset, og som aldrig blev realiserede.

 

 

Finder sted: København / Rådhuset