MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

3. marts 2024
Kl. 13.45 - 15.30

MED BLIKKET MOD GRØNLAND — Nordatlantiske Filmdage 2024

Fem lige så stærke som forskellige kortfilm med hver deres blik på livet i Grønland. Mød skuespiller Vivi Nielsen og instruktørerne Louise Hollerup og Inuk Jørgensen.

MED BLIKKET MOD GRØNLAND
Vi lægger ud med den visuelt bjergtagende og samtidig tankevækkende dokumentar The Pavillion. Filmen skildrer arkitekten Konstantin Ikonomidis, der bygger en kurvet pavillon af isblokke, imens han deler ud af sine tanker om is-monumentet såvel som landets fremtid i en tid, hvor isen smelter hurtigere end nogensinde.

Derpå ser vi instruktør Nivi Pedersens science-fiction-kortfilm Updated (billedet), der med inspiration i Netflix-serien Black Mirror tematiserer brugen af digital teknologi i omsorgstjenesten. Skuespiller Vivi Nielsen drøfter filmen – og sit engagement i grønlandsk film generelt – før vi introducerer instruktørerne Inuk Jørgensen og Louise Hollerup.

Modige samtaler
Inuk Jørgensen har flere prisvindende og debatskabende kortfilm bag sig, og i sin nye film Where dreams are forgottenskildrer han den rodløshed, han mærker hos de unge i Sydgrønland i dag. Hans instruktørkollega Louise Hollerup kommer ud af en dansk familie, der i tre generationer har rejst til Grønland for at arbejde, og i sin nye kortfilm, Billeder af dig, ser hun med skarpt blik på sine bedsteforældres tid som lærere i 1960’ernes Grønland.

Begge film inviterer til modig og åben samtale, som vi tager med instruktørerne, før vi afrunder programmet med Berda Larsens kunstfilm Nukapissat. Med enkle virkemidler tydeliggør filmen forskellen mellem, hvordan det hjemlige og det fremmede blik ser og skildrer Grønland.


ARRANGEMENTET

Filmene har engelske undertekster. Arrangementet (inkl. samtale) varer ca. 105 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Nordatlantiske Filmdage 2024
29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2023 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage

 

Finder sted: Nordatlantens Brygge