MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

30. januar 2022
Kl. 14.00 - 15.30

Militærhistorisk Byvandring

Militærhistorisk Byvandring på De københavnske volde v/Historiker Wolfgang Karl.

Gå med når historiker og foredragsholder Wolfgang Karl går søndagstur og besøger hhv. Ørstedsparken, De københavnske volde, Assistens kirkegård, Kongens have, Garnisons kirkegård og Vestre kirkegård.

Københavns voldanlæg – en militærisk ballade

Hvornår begyndte det københavnske borgerskab at promenere på byens volde store bededagsaften? Var det Vor Frue kirkes klokkespil fra 1747 der lokkede dem ud, til voldene, hvor det duftede af forår og nyudsprungne træer? Klokkespillet blev ødelagt i 1807, som så meget andet i byen under bombardementet… En ballade er en digt, der fortæller en historie og der er mange dramatiske historier at fortælle, på en tur med Ravelinen i Christianshavn som udgangspunkt – i dag et kendt restaurant, men en ”Ravelin” var en vigtig del i gamle tiders forsvarsanlæg; det var vigtig at sikre en by så at andre mennesker, ikke vedkommende, ikke kunne komme ind, helt enkelt! København var en fæstning, der var kampklar, med en flåde, der var værdig en stormagt – mod tyskerne fra Hansa tiden, den svenske stormagtskonge Carl X. Gustav, der forsøgte at storme byen med sine landsknægte en vinternat i 1659, mod Briterne under Napoleonkrigene – indtil ny militærteknologi gjorde voldene overflødig (se tur II, Ørstedsparken…) Mens vi nyder en fredlig tur tager vi de militære briller på (jeg er jo reserveofficer! 😉 og landskab forvandler sig til ”terræn” og Christianitter til københavnske borger fra svenskerkrigenes tid!

Det bliver både inspirerende og lærerigt – som velkomst til vandringen bliver der serveret et glas vin og lidt snacks, så husk at medbringe eget vinglas til formålet.

Wolfgangs hustru Camilla Plougsted er Sommelier og har valgt en vin som matcher dagens vandring.

Camilla & Wolfgang afholder flere foredrag med integrerede vinsmagninger hos Vin & Foredrag, som er en del af Nordic Sommelier Academy både virtuelt og fysisk i deres lokaler på hjørnet af Ryesgade og Læssøegade på Nørrebro.

Wolfgang er er uddannet cand. mag. art. fra Münchens Universitet og en af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere indenfor historie og har således forelæst på Folkeuniversitet i Århus, Emdrup og København siden 2000. Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. Wolfgang leverer altid et humørfyldt og spændende arrangement tilpasset deltagerne formidlet 1:1.

 

Finder sted: Indre By