Mjødmiddag Restaurant Romarin
En lækker menu med en lækker vinmenu er altid et hit. Restaurant Romarin sætter som sædvanligt en fantastisk menu, men som noget helt nyt vil vinmenuen denne gang bestå af forskellige mjød. Og ikke bare skal vi smage forrygende dansk mjød fra Mjødgård til hver enkelt ret – samme mjød er også en ingrediens i hver enkelt ret. Vær med, og få en smagsoplevelse langt ud over det sædvanlige, når Smagning.com i samarbejde med Restaurant Romarin og Mjødgård inviterer til en spændende gourmet middag med fokus på nydelse, fremragende kogekunst og forrygende lækker mjød.
Indehaver og mjødbrygger Thomas Priiskorn fra Mjødgård vil fortælle lidt om hvad mjød egentlig er (nej, det er ikke vikingernes øl), om Mjødgårds filosofi, og om de mjød vi smager undervejs. Og der vil helt sikkert også blive aflivet en myte eller to.
Vi har planlagt denne menu (forbehold for ændringer, men vi håber ikke det bliver nødvendigt – det smager nemlig rigtig godt!):
Aperitif
En kommende klassiker: Skovmjød med Artisan Pink Citrus tonic
Forret
Hummer bisque tilsmagt med kongemjød, serveret med dampet torsk.
Hertil Gorm den Gamle Kongemjød.
Mellemret
Confit de canard i selskab med foie gras (foie gras kan fravælges på dagen, hvis man ønsker det) og mjød-marinerede figner.
Hertil skal vi nyde en lækker vintermjød.
Hovedret
Mjødmarineret kalvemørbrad serveret med ristede svampe og peber creme, tilsmagt med hyldemjød.
Hertil – naturligvis – hyldemjød!
Dessert
Chokoladefondant tilsmagt med mjødurt, serveret med bærcoulis og vanilleis.
Hertil en forrygende mjødurt!
Kaffe eller the
ledsaget af Ladbykongens Kvanmjød!