Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

9. februar 2022
Kl. 10.00 - søn Kl. 17.00

Monstre under Christiansborg

Oplev et fantasifuldt univers fyldt med farverige skabninger, der oplyser de mørke ruiner, når multikunstneren Shane Brox’s 12 følsomme monstre bliver sluppet løs fra 9. februar til 19. juni 2022, i udstillingen Monster – stygge skabninger med store følelser.

Hvilke følelser aktiveres, når man bliver mobbet, har angst, er forelsket, ked af det eller glad, og hvorfor bliver vi nogle gange bange for det vi ikke kender? Det er følelser, som vi alle har, og følelser, som både voksne og børn har til fælles – indbyrdes og med de mennesker, der levede i middelalderen.

I udstillingen møder børn og voksne en række skabninger, der er baseret på historiske monstre som var aktuelle i ruinernes storhedstid. Hvert monster er blevet knyttet sammen med en følelse, lang tid før middelalderen, har drevet os mennesker.

”De 12 monstre er tænkt som samtalestartere mellem store og små om følelser som frygt, kærlighed og ensomhed. Selvom vi ikke påvirkes af de samme skræmmebilleder, som vi gjorde engang, så er monstre stadig noget vi skaber mennesker imellem når vi ikke er tydelige i vores kommunikation, eller når vi ikke udtrykker vore sande følelser. Det er derfor det er vigtigt at tale om dem, så vi ikke kommer i følelsernes vold og skaber splid.” siger Shane Brox

Shane Brox har udforsket forestillinger om skræmmende og uhyggelige men også komiske væsener fra historien i samarbejde med Christiansborg Slots formidlere. Udstillingen giver en mere farverig fortælling om middelalderen og renæssancen, end den vi er vant til. Dengang blev monstre en hyppig del af menneskernes fortællinger, på landkort over fjerne egne, og i kirkernes udsmykninger. De var vanskabninger, der gav krop og form til alt det uforståelige, som prægede hverdagen.

I dag møder børnene stadig monstre som basilisker, djævle, vampyrer og andre uhyggelige skabninger i de fortællinger, de omgiver sig med i bøger, spil og film. Samtidigt skabes nye former for monstre i det moderne samfund. Angsten for ikke at fremstå god nok på de sociale medier, frygten for epidemier, klimaforandringer og terror påvirker os, ligesom monstrene altid har gjort det.

Udstillingen stiller skarpt på disse følelser via Shanes Brox’s skabninger og middelalderens monstre. Den skaber et rum, hvor det er oplagt at både børn og voksne kan tale sammen om de universelle følelser, der driver os ligesom de også gjorde det i middelalderen.

Monstrene er lavet af genbrugsmaterialer, og selvom de er skabt til udstillingen, så er følelserne de repræsenterer ligeså gamle som de middelalderruiner, de tager bolig i gennem udstillingsperioden.

 

Finder sted: Christiansborg slot