Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7. marts 2023
Kl. 08.15 - 09.15

MorgenDAC: Hvad skal vi med Refshaleøen?

Forvandlingen af Refshaleøen rykker tættere på. Men der er flere forskellige bud på, hvordan og hvornår området skal udvikles. Vi spørger direktør i Refshaleøen Ejendomsselskab A/S, Jes Transbøl og teknik- og miljøborgmester Line Barfod.

 

Refshaleøen har gennem længere tid været et såkaldt perspektivområde – altså et område, der engang på lang sigt kunne blive udviklet til et nyt byområde. Men meget tyder på, at udviklingen rykker tættere på.

Men hvad bliver det for en udvikling? Kommer det til at ligne de andre områder, der er kommet til de seneste år – eller bliver det måske noget helt andet? Og hvem skal egentlig bestemme det?

Dét spørger vi om til denne MorgenDAC administrerende direktør i Refshaleøen Ejendomsselskab A/S, Jes Transbøl og med teknik- og miljøborgmester i København, Line Barfod.

Sammen med dem diskuterer vi, hvad vi kan forvente af den demokratiske proces omkring udviklingen af Refshaleøen, der i dag er værdsat af de mange københavnere og turister, som besøger Refshaleøen i stor stil. Hvordan kan de eksisterende bygninger bevares eller transformeres og hvilke konkrete udfordringer, er der på området, som også har begrænset adgang til infrastruktur? Vi spørger også, hvordan udviklingen af Refshaleøen kan være med til at løse nogle af de udfordringer, København står overfor med alt fra mangel på billige boliger til biodiversitet og klima.

Anne Katrine Harders er vært.