MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

5. september 2021
Kl. 09.30 - 11.00

Når byen vågner

Oplev Københavns byudvikling fra vandsiden

 

Oplev morgenstemning i Københavns Havn, når Dansk Arkitektur Center (DAC) og Stromma inviterer på en guidet havnetur søndag morgen i september.

På turen får du en opdatering på den nyeste udvikling i havnen, mens du kan læne dig tilbage, nyde en croissant og en kop kaffe.
Havneturen giver dig indblik i havnens betydning for byens udvikling de seneste 20-25 år. Vi lægger ud med at høre om Kulturkvarteret på og omkring Slotsholmen, og herefter fortsætter turen mod nord, hvor historierne om Københavns nye arkitektur og byudvikling ligger som perler på en snor.

Vi passerer kulturinstitutioner, der var de første til at skabe liv i havnen, vi skal høre om de mange nye broers betydning for byens sammenhæng, og om udviklingen af Papirøen. Vi sejler igennem Sdr. Frihavn bag ved Langelinie, der var den spæde begyndelse for udviklingen af Nordhavn med Amerika Plads som pioner.  Herefter fortsætter vi ud til Nordhavn, hvor vi fra havnesiden skal se nærmere på institutioner som den Internationale Skole og FN Byen, på omdannelser af eksisterende industribyggeri til moderne lejligheder, på anlæg af byrum, der på godt og ondt skaber byliv og på nye anlæg som Kronløbsøen – alt sammen pakket ind i den samlede fortælling om den overordnede plan for det kæmpestore område der udgør Nordhavn.

Turbilletten giver gratis adgang til DACs udstillinger i op til 24 timer efter havneturen, så benyt dig af et besøg i DAC efter turen.
Derudover indeholder turen også et eksemplar af dagens Politiken, som du får med under armen når vi siger farvel.