MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

7. marts 2023
Kl. 19.00 - 21.00

Når mænd græder – Traumer udtrykt gennem litteraturen

Hvordan kan mænd i nutidens samfund håndtere og bearbejde følelser og psykiske ar gennem litteratur? Og hvordan kan litteraturen lære dens læsere at se fortiden i øjnene?

Oplev en spændende dialog med rod i personlige litterære værker på Østerbro Bibliotek den 7. marts kl. 19-21. Gennem Peter Øvig Knudsens bøger og Haidar Ansaris digte beskæftiger de sig begge med fortidens traumer. De træder dermed ind i en særdeles aktuel debat om sårbarhed, erkendelse og heling.

Peter Øvig Knudsen har blandt andet udgivet ’Min mor var besat’ (2019) og ’Jeg er hvad jeg husker’ (2021). Den første er en beskrivelse af at vokse op med en psykisk syg mor i et miljø, hvor man hellere tier end at snakke om det, der gør ondt. Den anden beskæftiger sig med hans egen oplevelse med en svær psykotisk depression og voldsomme oplevelser med behandlingsformer som elektrochok. Siden en indlæggelse i 2018 på Rigshospitalets lukkede afdeling har Øvig Knudsen i sin litteratur reflekteret over sygdom og tavshedskultur, og hvilke konsekvenser hans oplevelser har mærket hans nærmeste og ham selv med.

Haidar Ansari debuterede som 20-årig med den omdiskuterede digtsamling ’Institutionaliseret’. Udgivelsen skete, imens Haidar Ansari afsonede en femårig fængselsdom for forsøg på manddrab. Digtene tegner et billede af en hverdag i Urbanplanen på Amager med vold og narkohandel, hvor han allerede som helt ung er draget af den kriminelle verden. Under sin afsoning begynder Ansari at reflektere over sine livsvalg, og gennem litteratur finder han udtryksformer, der sætter ord på det, han mærker og føler. Ansari bliver for alvor en del af debatten, da han i et debatindlæg i Politiken reflekterer over skyld og skam. Ansari mener ikke, at det samfundets skyld, at han solgte stoffer og begik vold. Det ansvar tager han selv på sig, og han mener, at tager man ansvar for egne livsbeslutninger, kan alle udvikle sig og tage livet i nye retninger.

——

Ansari og Øvig Knudsen mødes på Østerbro Bibliotek i en samtale om personlig udvikling og forandring, og om hvordan litteraturen er en metode til at sætte ord på livstraumer og til at bryde med mønstre. Peter Øvig Knudsens og Haidar Ansaris ærlige fortællinger rammer direkte ned i nogle problemstillinger, der på flere fronter viser, at der er brug for dialog og debat. Så kom forbi og oplev en sårbar og hudløs ærlig dialog på Østerbro Bibliotek på en tidlig forårsaften.

 

Finder sted: København Ø