Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

31. oktober 2023
Kl. 19.00 - 21.00

Nedbryd de digitale generationskløfter

Arrangementet er for alle, der ønsker at blive klogere på de forskellige generationers digitale liv.

 

FOF København inviterer til talk og publikumsdebat om de digitale generationsbobler.

Arrangementet er for alle, der ønsker at blive klogere på de forskellige generationers digitale liv. Målet er at skabe større forståelse for dine børns, forældres og bedsteforældres liv med smartphone, sociale medier og spil.

Aftenens vært, ekspert i digital kultur Katrine K. Pedersen, tager i sin talk udgangspunkt i spørgsmålet ”Hvordan har din smartphone det i dag?”. Det er måske ikke er så underligt spørgsmål, som man skulle tro…

For efter at smartteknologien er blevet en del af vores hverdag, har vi levet en tilværelse, hvor vi konstant er tilgængelige, når vi tjekker ind og ud, tjekker stories, mails, når vi gamer, scroller og swiper os gennem vores digitale liv. Vi bruger mere tid sammen med skærme end med de mennesker, vi bor sammen med. Så hvordan er man familie i en digital æra, når vi sjældent mødes på tværs af generationsboblerne? Når TikTok og Fortnite bliver fritidsklubben for en generation, der lærte at swipe, før de lærte at gå? Når verden er tilgængelig 24/7 med muligheder og nye fællesskaber. Men også når fællesskaberne ekskluderer, og når verdensnyheder, krig og kriser lander hos børnene – i memes – inden de lander i avisspalterne? Ja, hvordan det er at være barn og ung anno 2023? Og forstår vi vores børn? Forstår de os forældre og bedsteforældre?

Alle disse emner, som optager mange i denne tid, kommer vi til at debattere. Det er helt op til dig, om du vil deltage aktivt i debatten og dele din mening og erfaring. Eller blot lytte og lære.

Katrine K. Pedersen vil i sin indledende talk beskrive grænsen for tech-fascinationen og de blinde vinkler i den digitale revolution. Vi har tendens til at fokusere vores opmærksomhed på det nære og i visse tilfælde de lidt snævre vinkler. Teknologiske opfindelser accelererer konstant og overgår gang på gang vores fantasi. Og hvordan skulle vi kunne forestille os, hvor grænserne går, hvor konsekvenserne viser sig, når udviklingen konstant tager nye retninger? De blinde vinkler kommer ofte bag på os – alt for sent, ganske enkelt fordi vi ikke forholder os til teknologiens sideeffekter.

Der er ingen tvivl om, at denne aften i Kvarterhuset vil være en øjenåbner for os alle i forhold til vores og vores families digitale liv.

 

Finder sted: Amager / Kvarterhuset