MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

19. maj 2022
Kl. 17.00 - 18.30

NOGET OM HELTE : Kaspar Colling Nielsen om Franz Kafkas “En hunds forskning”

”Alt, hvad der ikke er litteratur, keder mig. Jeg hader det, der generer og sinker mig” – Franz Kafkas dagbog, 1913

NOGET OM HELTE er en fast arrangementsrække på Københavns Hovedbibliotek, hvor forfattere fortæller om andre forfatteres værker, som har inspireret og optaget dem og som betyder noget særligt for dem.

Om arrangementet:

Den 19. maj inviterer Københavns Hovedbibliotek til en ny udgave af ’NOGET OM HELTE’ – denne gang med Kaspar Colling Nielsen. Vi har bedt forfatteren tale om et selvvalgt værk, og valget er her faldet på Franz Kafkas novelle ”En hunds forskning. En fabellignende historie fra 1922 (udgivet posthumt), der handler om en hunds søgen efter viden. En søgen der er dømt til at mislykkes, fordi den ikke kan erkende det helt grundlæggende, nemlig menneskets eksistens. Colling Nielsen vil udover i sit oplæg om ”En hunds forskning” også foretage nedslag i Kafkas forfatterskab og komme ind på, hvordan forfatteren Kafkas jødiske baggrund spiller en rolle.

Om Franz Kafka:

Franz Kafka (1883-1924) var en tysksproget forfatter af jødisk oprindelse, født i Prag (dengang beliggende i Böhmen, Østrig-Ungarn). Kendetegnende for Kafkas værker er sammenblandingen af realisme og fantasi – oftest tilsat humor. Tematisk kredsede han om ensomhed, frustration, meningsløshed og undertrykkelsen af individet. Kafka skrev både noveller og romaner, men kun enkelte af novellerne udkom inden hans død pga. hans enorme selvkritik fx ‘Dommen’ (1913) og Forvandlingen (1915). De store romaner: ‘Amerika’ (1927), ‘Slottet’ (1926) og ‘Processen’ (1925) udkom først posthumt.

Om Kaspar Colling Nielsen:

Kaspar Colling Nielsen (f. 1974) debuterede i 2010 med ’Mount København’, som samme år indbragte ham Danske Banks debutantpris. Senere fulgte romanerne ’Den Danske Borgerkrig 2018-24’ (2013), ’Det europæiske forår’ (2017) og fortællingerne ’Dengang dinosaurerne var små’ (2019). Senest er romanen ’Frelseren fra Hvidovre’ udkommet i 2021. Det dystopiske, samfundskritiske snor sig som en rød tråd gennem Colling Nielsens forfatterskab og ligesom hos Kafka lurer det uhyggelige, det misantropiske, det klaustrofobiske, og sorthumoristiske altid under overfladen.

 

Finder sted: Indre By