Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. november 2023
Kl. 16.00 - lør Kl. 22.00

Nordens bedste klatrere dyster på Refshaleøen

Foto: Jon Gregor Hemmingsen
Foto: Jon Gregor Hemmingsen

Rammen er sat for en spændingsfyldt weekend, når ca. 100 topatleter den 24-25. november kæmper om de nordiske mesterskaber i sports-klatring i København.

Dansk Bjerg- og Klatreklub (DBKK) er arrangør sammen med Dansk Klatreforbund og konkurrencen finder sted i klubbens store hal på Refshaleøen.

Ved de seneste mesterskaber i 2022 vandt Danmark to guldmedaljer, så de danske atleter skal sætte alle kræfter ind i forsvaret af medaljerne mod ikke mindst norske og svenske atleter.

Mesterskaberne afholdes i disciplinen Lead, hvor atleterne klatrer op ad en rute over 15 meter, uden forudgående at have set ruten. Den, der kommer højest, vinder, og det stiller store krav til fysik og mentalt fokus.

Men det stiller også krav til arrangørerne, der skal skabe udfordrende ruter på allerhøjeste sportsligt niveau, fortæller DBKK’s formand.

”Vi er meget stolte over at lægge hus til de nordiske mesterskaber, og vi lægger mange kræfter i at gøre begivenheden spændende for både atleter og publikum. Heldigvis har vi i Blocs & Walls en stor og spektakulær klatrehal, der gør det muligt”, siger Jan Bønding:

”Sportsklatring er i en rivende udvikling, og under NM i Lead får man noget, man ikke ser i andre sportsgrene. Ud over toptrænede atleters konkurrence om fysik, balance og smidighed er der også et element af frygt. For atleterne kan falde langt ned”, siger landstræner Lasse Dannemann.

Om de sportslige ambitioner siger landstræneren:

”Vi er på hjemmebane. Traditionen er at vi har flere der går til finalerne, så vi gælder os til at kæmpe med de stærkeste klatrere fra de andre lande. Men vi må se hvad der sker”, siger Lasse Dannemann.

Programmet ser således ud:

Nordiske Mesterskaber i LeadFredag16:30-22.00: Kvalifikation U16 – U18 – Paraklatrere

Lørdag 11.00-15.30: Kvalifikation Junior – Senior16.00-20.40: Finaler

Hvor:Blocs & Walls, Refshalevej 163 D

(Faktaboks II)

SportsklatringDer er tre discipliner: Speed: To klatrere om hurtigst at nå toppen af en 15 meter høj væg. Bouldering: Konkurrence på flere ruter på en 4,5 meter høj væg. Klatreren med flest ”toppe” i færrest forsøg vinder.Lead: Konkurrence om at komme højest på en15 meter høj væg.

 

Finder sted: refshaleøen