MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

7. juni 2022
Kl. 20.00 - tors Kl. 21.30

Oberstinden (gæstespil) Folketeatret

En teatermonolog om et kaotisk kvindeliv fyldt med krig og kærlighed

Med Oberstinden stiller instruktør Pia Rosenbaum og billedkunstner Thomas Kolding skarpt på magtforholdet mellem mand og kvinde. Omgivet af krig og radikalisering er Oberstinden fortællingen om et kvindeliv, der på en gang flyder over med manipulation, vold og kærlighed.

På scenen står skuespiller og tidligere Reumert-prismodtager Marianne Mortensen. Alene. Med sin røst og sin krop fortæller hun historien om et dysfunktionelt kærlighedsforhold. Et forhold under krigen, hvor kærlighed eksisterer sammen med brutalitet, fordi det er drevet af magt, naivitet og en overvældende forelskelse.

Baseret på den finske forfatter Rosa Liksoms roman Oberstinden fra år 2018 stiller forestillingen af samme navn skarpt på den grusomhed, der findes i verden og i mennesket. Spørgsmålet er: Forfølger vores fortid os ind i vores fremtid?

En ældre kvinde husker tilbage på, hvordan en højtelsket far opdrog sin datter i heroisk germansk ånd, mens en mor tugtede hende og lærte hende frygten at kende. En dobbelthed, der fører den unge kvinde i armene på en 28 år ældre oberst, som hun bliver gift med. Obersten er et magtmenneske, der som overbevist nazist er på tyskernes side under 2. Verdenskrig. Hun er stærkt betaget af oberstens rang, status og position, og midt i sin forelskelse vænner hun sig til et ægteskab fyldt med vold, grusomhed og destruktivitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny sanselig og erotisk verden blomstrer.

Bag Teaterforeningen Katusha, der blev stiftet i år 2016, står Pia Rosenbaum og Thomas Kolding. Pia Rosenbaum har mere end 40 års erfaring på og bag scenen som skuespiller og instruktør, mens Thomas Kolding er en anerkendt billedkunstner og har over 70 forestillinger bag sig som scenograf. Sammen skaber de forestillinger, der fusionerer det sceniske og det billedkunstneriske udtryk. Billedkunsten bliver sat i bevægelse og suppleret af scenekunstens virkemidler – alt sammen for at gøre den samlede oplevelse mere intens.

Oberstinden er Teaterforeningen Katushas anden produktion. Den første var den anmelderroste forestilling Krigen har ikke et kvindeligt ansigt, der havde premiere i år 2019 og er baseret på bogen af samme navn af Nobel – og Sonningprismodtager Svetlana Aleksijevitj.

 

Finder sted: Indre By