MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

27. marts 2022
Kl. 14.00 - 15.30

OPDAG ROSENVÆNGET SAMMEN MED “The Danish Club”

OPDAG ROSENVÆNGET, DANMARKS ÆLDSTE VILLAKVARTER

Kom med når kunsthistoriker Gitte Ladegaard,  åbner vores øjne for Rosenvægekvarterets helt særlige arkitektur. Få en særlig historisk indsigt i bygningerne som repræsenterer villaarkitekturens udvikling fra 1850’erne op til nutidens funktionalisme. (Arrangementet er udendørs)

Gitte Ladegaard vil ligeledes berette om de markante kulturpersonligheder som har bidraget til stedets ånd og derved er del af historien om Rosenvænget.

Rosenvænget som er Danmarks ældste villakvarter, er et skatkammer af villaarkitektur bygget på den første udstykning fra 1858, efter Københavns volde falder. Tidens toneangivende arkitekter Johan Daniel Herholdt (Universitetsbiblioteket 1857-61), Ferdinand Meldahl (Frederikskirken 1894) og Vilhelm Dahlerup (Det Kongelige Teater 1872-74) har alle tegnet landhuse i Rosenvæget til guldalderens politikere, kunstnere og finansfolk.

Historicistisk villaarkitektur er inspireret fra især Italien, dog udført i danske materialer, med stor vægt på håndværk. Udstykningen er født grøn, frasolgt landsteder som havde jord mellem Østerbrogade og Øresund.

Vi skal bl.a. vandre i en lille grøn oase, hvis tidligste beboere har sat markante aftryk på Danmarkshistorien nemlig; billedkunstner P.C. Skovgaard og hans børn, skuespiller Johanne Luise Heiberg, forfatter Emma Gad og finansminister A.F. Krieger og mange flere.

Vær beredt på et sanseligt møde med et kulturhistorisk og arkitekturhistorisk friluftsarkiv i konstant forandring.

 

Finder sted: Indre By