Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

25. marts 2023
Kl. 10.00 - søn Kl. 17.00

Open House Copenhagen

I weekenden d. 25-26. marts 2023 lancerer Dansk Arkitektur Center og Københavns Kommune Open House Copenhagen, der bliver din nøgle til byens lukkede bygninger. Kom med bag facaden på alt fra palæer til hemmelige teknikrum, du ikke vidste fandtes.

 

Til Open House Copenhagen kan du komme helt tæt på Københavns fantastiske arkitektur, og høre de mange historier, der gemmer sig i dens mursten og beton. Med over 40 åbne bygninger på programmet kan du besøge alt fra smukke palæer, fascinerende kraftværker til private hjem. Du kan opleve historiens vingesus eller de nulevende arkitekters bud på, hvordan vi skal bo.

Et nyt blik på arkitekturen

Arkitektur handler ikke kun om kendte stjernearkitekter og flotte operahuse – det er også den velfungerende børnehave eller en fabrik, der har fået en ny funktion. Men den slags arkitektur har vi ikke altid adgang til at komme ind og opleve. Til Open House Copenhagen d. 25-26. marts inviterer vi alle til at kigge inden for i de bygninger, som du ellers kun kender udefra.

En smagsprøve fra programmet

DAC samarbejder med Karberghus, som ejer en række af byens smukke, historiske bygninger. Derfor kan du bl.a. komme inden for i rokokohuset Zieglers Gaard, hvor Grundtvig boede i 1850’erne. Eller Brønnum Hus på Kongens Nytorv, hvor H.C. Andersen engang færdedes og som bl.a. gemmer på et unikt japansk gyldenlædertapet og en sommerlig frise malet af en af skagensmalerne.

Internationalt fænomen

Open House er et internationalt koncept startet i London for 30 år siden. I dag holdes der Open House weekender i mere end 50 byer over hele verden. DAC glæder sig til at være vært for Open House i 2023, når København er World Capital of Architecture og til at fortsætte med konceptet i årene fremover som en tilbagevendende københavnerbegivenhed.

Eventet er gratis, men kræver tilmelding