ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. september 2022
Kl. 19.30 - 21.00

Operaen Argenore – highlights

I samarbejde med Koncertkirken og det svenske operakompagni, Den Andre Operan, byder barokensemblet Camerata Øresund og et fantastikt hold sangsolister på en aften med musik og scener fra Argenore- en dramatisk opera af den kvindelige barokkomponist, Vilhelmina von Bayreuth (1709-58).

Vilhelmina von Bayreut var en af ​​de førende europæiske kulturpersoner i det 18. århundrede. I 1748 lod hun et spektakulært operahus opføre,- nemlig Markgräfliches Opernhaus i Bayreuth og der samlede hun Tysklands og Italiens fremmeste musikere og sangere. Årtier senere blev komponisten Richard Wagner stærkt inspireret af operahuset og besluttede at fortsætte sine ambitioner om et opera centrum i Bayreuth, og selv i dag er Bayreuth en besøgsmagnet for operafans.

I 2021 blev Vilhelmina von Bayreuths opera “Argenore” (1740) opført i sin helhed på Ulriksdals Slotsteater i Stockholm. Nu præsenteres højdepunkter fra denne unikke opera i en semi-iscenesat version i Koncertkirken.

Med Vilhelminas virtuose og udtryksfulde musik fortælles historien om den enevældige hersker kong Argenore som styrer sit land med hård hånd og slår ned på enhver form for modstand. Som datter af den tyranniske “Soldatkonge”, Fredrik Vilhelm I af Preussen, var Vilhelminas barndom prægetet af vold og operaens tematik kan derfor tolkes som et opgør mod komponistens dramatiske opvækst, magtmisbrug og diktatur. Et tema som stadigvæk i dag desværre føles uhyre relevant.

Musikalsk ledelse: Peter Spissky

Instruktør: Ditte Hammar

Solister: Maria Sanner, Martin Vanberg, Josefine Andersson, Elin Skorup, og Hanna Fritzson.

Orkester: Camerata Øresund

 

Finder sted: Koncertkirken