MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

9. april 2022
Kl. 10.00 - lør Kl. 18.00

Oplev Fransk kunst 1900-1930 hos Statens Museum for Kunst

I sommeren 1905 kastede blandt andre Henri Matisse, Pablo Picasso og André Derain sig ud i maleriske eksperimenter med vilde farver og nye former. Det blev indledningen på en hæsblæsende og revolutionerende periode i kunsthistorien.

I denne udstilling viser vi et udvalg af hovedværker fra museets samling af fransk kunst fra 1900-1930.

I udstillingen kan du se meget forskellige værker af de samme kunstnere. Det skyldes, at mange af kunstnerne afprøvede forskellige udtryk og teknikker. Fælles for de meget forskellige værker er, at de fik stor opmærksomhed i deres samtid for deres markante bud på, hvordan moderne kunst skulle se ud. Kritikken rasede, og nogle kunstnere blev beskyldt for klatmaleri. I udstillingen kan du se eller gense værker som eksempelvis Matisses papirklip Zulma, der kun meget sjældent bliver udstillet.

SMK har en helt unik samling af fransk kunst med værker af blandt andre Matisse, Picasso, Braque, Modigliani og Derain. At museet har en så sensationel samling skyldes blandt andet ingeniør og kunstsamler Johannes Rump. I slutningen af 1910’erne og begyndelsen af 1920’erne skabte han en af verdens fineste samlinger af Matisse-værker, som han i 1928 skænkede til museet.

 

Finder sted: SMK