MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

11. november 2020
Kl. 10.00 - søn Kl. 16.00

Oplev kaskettens historie

Der er en ung mand på Nørrebro ved navn Silas Skram, der ikke alene er den eneste kasketmager i Danmark – han er også manden bag den kommende udstilling “Kasketten i det 21. Århundrede”, som vil kunne opleves i Jægersborggade.

Kasketten siger alt om personlighed

Siden har han åbnet sit eget værksted på Nørrebro, og nu vil han gerne dele sin fascination af kasketter med københavnerne – naturligvis med det hippe Jægersborggade som udgangspunkt.

Hvad du bærer på hovedet, siger nemlig ikke så lidt om din personlighed, og derfor er der mange udtryk at dykke ned i, hvis du er interesseret i at få syet en hel personlig kasket.

En kasket fra Wilgart koster i omegnen af 500 kr. og opefter, men så er valget af materialer og form også helt op til dig – det vil altså sige noget helt andet end de kasketter, man ellers vil kunne købe i mainstream-butikker.

Kasketten var udbredt blandt arbejdere

Hvis du ikke lige har en ide til, hvordan din kasket-stil kunne se ud, så bliver du måske klogere efter at have oplevet udstilingen på Nørrebro, for her kan du nemlig få lov både at se på og røre ved materialerne.

Silas Skrams udstilling er ganske gratis, og tager os med på en rejse ind i hvilken betydning kasketten har haft lige siden dengang i 1900-tallet, hvor kasketten var meget udbredt blandt de unge og arbejderklassen, og hvor disse mænd aldrig gik udenfor en dør uden at have den på.

Oprindeligt er kasketten en videreudvikling af den militære baret, det blev kendt i 1600-tallet, og den er i modsætning til hatten, som bliver lavet i filt, fremstillet på en symaskine i vævet stof ud fra en stolt håndværkstradition.

 

Finder sted: Nørrebro