MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

3. april 2023
Kl. 20.00 - 22.00

Påskekantater med Bach

Kom med når Concerto Copenhagen spiller påsken ind sammen med et hold af unge sangere, som tager os med på en musikalsk rejse fra vemodige dansende rytmer og synders fristelser til festlig velkomstmusik. 

 

Påsken er normalt forbundet med passionsmusik, der beskriver Jesu´ lidelse og død. Men i denne koncert ‘Vær velkommen, Himmelkonge’ skal vi tæt på de begivenheder, der indleder påsken; fasten og Jesu´ ankomst til Jerusalem – nemlig Palmesøndag.

Vi skal tilbage til foråret 1714 i Weimar, hvor den knapt 30-årige Johan Sebastian Bach er blevet forfremmet til kapelmesterog skal vise greven, hoffet og menigheden sine evner som komponist med kantaterne “Himmelskönig sei willkommen” og “Widerstehe doch der Sünde”.

I ”Widerstehe doch der Sünde” skal både musikere og publikum modstå syndens fristel-ser i livet her på jorden. Musikken giver os et musikalsk billede på det farlige, synden, det vi skal kæmpe imod for at modtage det evige i himlen. Men den viser også hvor fristende og let det ville være at overgive sig til noget, der er så tiltrækkende. ”Det er altså ikke bare grimt men også fantastisk smukt på samme tid – på en sensuel og næsten erotisk måde”, beskriver Lars Ulrik Mortensen musikken.

I ”Himmelskönig sei willkommen” møder vi Jesus på vej ind til Jerusalem ridende på et æsel. Han mødes af en menneskeskare, der ønsker ham velkommen med palmeblade og sang. Kantaten er, som palmesøndag, festlig og munter, hvor skærtorsdag og langfre-dags lidelse og død kun anes i de fjerne. Et rammende billede på Jesu´ ydmyge og dog værdige indtog i Jerusalem.

Concerto Copenhagen, under ledelse af Lars Ulrik Mortensen, glæder sig til at spille påsken ind sammen med et hold af unge, talentfulde sangere!

 

Finder sted: Trinitatis kirke