MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

16. januar 2022
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Piranesi – syner og sandhed – SMK

Labyrintiske gange, svævende broer, pompøse paladser og dunkle fængsler. Det kunne være scener taget ud af Game of Thrones eller Ringenes Herre, men billederne er skabt tilbage i 1700-tallet af den italienske kunstner Giovanni Battista Piranesi (1720-78).

Glæd dig til at lade dig forføre af Piranesis imponerende billeduniverser, når SMK viser udstillingen Piranesi – syner og sandhed.

En nådesløs manipulator

Piranesi er en af sin tids mest betydningsfulde kunstnere og har været en inspirationskilde for både arkitekter, kunstnere, filmskabere og spiludviklere. Han er uddannet arkitekt, men er i dag mest kendt for sine grafiske tryk, der inviterer beskueren ind i verdener, der er både velkendte og fremmede. Piranesi gengiver nemlig ikke den virkelighed, han ser 1:1. I stedet udfordrer han forholdet mellem virkelighed og fantasi ved at tilføje dramatiske elementer og manipulere med perspektiverne.

Piranesi manipulerer nådesløst med sit publikum, og værkernes overbevisningskraft får os til at tro ham.”

– Hanne Kolind Poulsen, museumsinspektør og seniorforsker på SMK.

Træd ind i en uendelig spejlgang

Udstillingen rummer også en kunstnerisk intervention af den danske kunstnerduo AVPD, som er inspireret af Piranesi og optaget af, hvordan vi opfatter og skaber rum. Interventionen består af en spejlgang, som publikum kan træde ind i, men hvor alt ikke er, som det synes at være…

 

Finder sted: SMK