MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

28. januar 2022
Kl. 21.45 - 22.45

RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE – CINEMATEKET

Fik du set det, du ville?

Vi har nemlig håndplukket en perlerække af de mange film, som vi synes fortjener en reprise – både fra de københavnske biografer og vores egen andedam. Vi garnerer med bl.a. græsk hygge og foredrag om Dreyfus-affæren, Murakami-filmatiseringer og Alzheimers. Check hele programmet i linket.  God fornøjelse!

Instruktøren/forfatteren bag ’Blinkende lygter’, ’Adams æbler’, ’De grønne slagtere’, ’Mænd og høns’ m.fl. følger slagfærdigt op på sin succesrække af sorte komedier. ’Retfærdighedens ryttere’ blev af 2020s helt store publikum-hits med over 600.000 solgte biografbilletter – igen med en ukuelig vilje til at kombinere Tarantino’ske dialoger og brutalitet med nogle meget danske, fejlbarlige og uforglemmelige karakterer.

Den udstationerede militærmand Markus (Mads Mikkelsen) må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto (Nikolaj Lie Kaas) dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, at nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

“Det er akkurat så vanvittigt, som det lyder. Blodet sprøjter, mens skuddene hyler, og et følsomt østeuropæisk gangsteroffer er ved at blive taget i røven af rockerbroderen. Samtidig fortæller “Retfærdighedens ryttere” en elegant historie om, at vi ikke kan styre skæbnen,” skrev Katrine Sommer Boysen i Jyllands-Posten – og gav filmen fem stjerner.

 

Finder sted: Cinemateket