Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. maj 2024
Kl. 17.00 - 18.15

Rewilding. En samtale om at kuratere naturen

Menneskets aftryk på naturen kan ikke undervurderes. Dyrearter uddør i hidtil uset hast, og vild natur er et særsyn i Danmark. Men kan vi bremse udviklingen?

Mød præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og professor i makroøkologi Jens-Christian Svenning i en samtale om rewilding, såkaldt genforvildning af naturen.

Med rewilding sigtes der mod at bevare og genoprette områder med vild natur blandt andet ved at genintroducere udvalgte dyrearter. Rewilding har en positiv effekt på biodiversitetskrisen og meget tyder på, at den mere vilde natur også kan hjælpe på klimakrisen. Men hvordan finder man balancen mellem at tilrettelægge genforvildningen og at slippe kontrollen over processen?

Og hvilken rolle spiller de store dyr? Hvordan kuraterer man naturen? Klimajournalist Nina Bendixen leder samtalen, som afholdes i anledningen af Glyptotekets særudstilling ‘Efter naturen – Josefine Klougart genlæser Glyptotekets malerier’. Udstillingen kan opleves enten før eller efter samtalen.

Glyptotekets direktør Gertrud Hvidberg-Hansen byder velkommen og introducerer udstillingen.

Arrangementet er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Glyptoteket og Carlsbergfondet.

 

Finder sted: Glyptoteket