Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

9. maj 2023
Kl. 19.00 - 21.15

Rockforedrag om Pink Floyds Dark Side of the Moon

Pink Floyds mørke mesterværk lyser stadig op 50 år efter dets udgivelse.

 

Fra det letgenkendelige pladecover til de sidste ord på sidste skæring – ”there is no dark side of the moon really. Matter of fact, it’s all dark” – de fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med Pink Floyds gennembruds-LP fra 1973. Med de nye genudgivelses-bokssæt i handlen ser det ikke ud til, at månen aftager i styrke foreløbig.

50 millioner eksemplarer er blevet langet over disken siden marts 1973, og halvdelen af salget har fundet sted i dette århundrede. Hvorfor er det, Dark Side of the Moon stadig fascinerer (og sælger), når så meget af musikken fra samme periode enten er glemt eller henvist til kasserne med kitsch og nostalgi?

”Vi gik efter at skabe noget meget klart, enkelt og specifikt,” siger Pink Floyd i dag om det album, der blev verdensgennembruddet for det engelske kultband. Det skulle være slut med syre- og spacerock og de mange misforståelser, der havde omgærdet Pink Floyd siden debuten i 1967. Og med ørehængere som Money, Time, Breathe og Us and Them var bandet godt rustet til at føre opgaven ud i livet.

Dark Side of the Moon indfriede alle bandets forventninger om succes, og selvom Pink Floyd i den grad nåede ud til masserne, har albummet været genstand for masser af kultisk og nørdet spekulation. Er Dark Side lyden af fire flippere på syre, eller er det produktet af et års hårdt arbejde? Hvorfor dukker der konstant mumlerier op i sangene, og hvad betyder skrigeriet på The Great Gig in the Sky – for slet ikke at tale om teksterne? Hvorfor blev albummet en enorm sællert, og hvorfor sælger det stadig mere end solidt?

Og ikke mindst: Hvordan udviklede musikken og teksterne sig fra den første brainstorm i et Pink Floyd-medlems køkken og frem til den færdige skive?

Thomas Ulrik Larsens foredrag om ”Dark Side of the Moon” giver svar på alle de spørgsmål og mange flere. Med baggrundsstof, anekdoter, lyd, billede og film tager vi sammen turen til månens mørke side og hjem igen. Seriøst, kuriøst og slet ikke kedeligt!

Thomas Ulrik Larsen er cand. mag i musikvidenskab og er en af landets mest efterspurgte musikformidlere. Han har holdt over 100 foredrag alene om Pink Floyd og deres udgivelser. På livefronten har han også et særdeles indgående kendskab til Pink Floyd. Som tidligere kapelmester, sanger og guitarist i The Pink Floyd Project har han været med til at opføre Dark Side of the Moon i sin helhed omkring 100 gange.

 

Finder sted: Biblioteket / Sundby