Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1. april 2023
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Rosenkanonen – kongens fortryllede have

Tag på eventyrlig lystvandring for hele familien, når blomsterkunstner Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til en smuk sansehave med inspiration fra blomstrende genstande, steder og elementer fra Christian IV’s liv og historie.

 

Christian IV var en konge, der kunne lide at se tingene gro – ikke mindst i Kongens København. Før han lod Rundetaarn vokse op af jorden midt i byen, skabte han med Kongens Have sin egen lysthave fuld af alskens blomster, og i haven lagde han sin yndigste rose: Rosenborg Slot.

Fra 4. februar til 16. april omdanner blomsterkunstner Signe Kejlbo Rundetaarns Bibliotekssal til en fantasihave, hvor børn og voksne kan foretage deres egen lystvandring mellem fortryllende draperede havetelte. Her folder historier og blomster sig ud i fantasifulde formationer skabt af kunstneren med inspiration i blomstrende genstande fra Christian IV’s liv og Rosenborg Slot. Fra Rosenborg har specifikke genstande og interiør fra blandt andet Skatkammeret, Vinterstuen og slottets øvrige gemakker fundet nye, fantasifulde fortolkninger i Signe Kejlbos værker.

Hvad er en rosenkanon?
Udstillingen er opkaldt efter en kanon pyntet med roser, som Christian IV selv støbte i 1601. Kongen brugte rosenkanonen – den såkaldte ”rosenkartove” – til at skyde til måls med før den senere blev omstøbt og smeltet om. Fordi rosenkanonen ikke findes længere, er den i udstillingen fortolket som en fantasikanon, der skyder med blomster. Her vil børnene selv kunne bygge videre på dens blomstereksplosion og tilføje deres egne papirkreationer.

Gå på opdagelse i blomsternes hemmelighedsfulde verden, når den fortryllede have indtager Rundetaarn i en hyldest til det spirende og det blomstrende!

 

Finder sted: Rundetaarn