MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

26. februar 2022
Kl. 11.00 - 13.00

SÆRRUNDVISNING I KONGERNES LAPIDARIUM I CHRISTIAN 4.S BRYGHUS

Kom med når The Danish Club åbner de store smukke døre til Kongernes Lapidarium i Christian 4.s Bryghus., som normalt er lukket for offentligheden. Se frem til at få adgang til en af Københavns ældste bygninger, der ligger unikt midt i det historiske miljø ved Frederiksholms Kanal.

I det game Bryghus’ rustikke hvælvinger står 384 skulpturer af sten og gips fra 1500-1700 tallet. De er alle indsamlet fra de kongelige haver, pladser og slotte.

Her har de stået og kastet glans over kongemagten, indtil tidens tand truede med at udrydde dem. Det er en spraglet samling af konger til hest, buster af kongerækken, græske gudinder, sagnhelte og dekorationer til slottenes facader.

I 2013 flytter alle de kongelige skulpturer sammen i Kongernes Lapidarium i Christian 4.s Bryghus. Før var de gemt væk i depoter rundt i landet, hvor de ikke kunne beundres og studeres.

Nu står de frit fremme, og vi får nu mulighed for at komme helt tæt på originalerne eller gipsafstøbninger af kongernes statuer og skulpturer.

Vores rundviser er Oskar Feldbæk Kristensen, kunsthistoriker med en meget stor ekspertise angående Bryghuset.

 

Finder sted: Indre By