MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

28. august 2023
Kl. 11.30 - søn Kl. 15.00

Særudstilling i Livgardens Museum

Foto: Livgardens Historiske Samling.
Foto: Livgardens Historiske Samling.

Den Kongelige Livgarde markerer 100-året (1923-2023) for prins Aages karriereskift fra Livgarden til Den Franske Fremmedlegion med en særudstilling i Livgardens Museum. Prins Aage var barnebarn af kong Christian 9.

Særudstillingen “prins, garder, legionær” formidler prins Aages liv – fra tiden som garder og gardeofficer over tiden som officer i Den Franske Fremmedlegion – og helt frem til nutiden, hvor prins Aage har fået mytestatus ved Fremmedlegionen, som i øvrigt har bisat prinsen hele 3 gange.

 

I særudstillingen vises unikke genstande med relation til prins Aage fra Livgardens egen Historiske Samling, indlånte privatejede genstande samt en række helt særlige genstande fra Den Franske Fremmedlegions samling, som for første gang vises uden for Frankrig.

Udstillingen perspektiveres til nutiden med genstande fra andre danske legionærer. I alt har godt 1000 danskere gjort tjeneste i Fremmedlegionen siden oprettelsen i 1831. 

Livgardens historiske leder, Eric Lerdrup Bourgois, udtaler i anledning af særudstillingen “Det er et kæmpe scoop for Livgarden, at det bl.a. er lykkedes at indlåne så fine og unikke genstande fra Fremmedlegionens samling. Det understreger det særlige bånd og det særligt gode samarbejde, som vi har med Legionen –  der bl.a. bygger på vores fælles historie om prins Aage”.

Særudstillingen er åben lørdage og søndage kl. 11.30-16.00. Der er gratis adgang. Sidste dag er søndag den 17. december 2023. Adressen er: Livgardens Museum, Livgardens Kaserne, Gothersgade 100, 1123 Kbh. K.

 

Finder sted: Indre By