MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

29. april 2022
Kl. 10.00 - søn Kl. 17.00

Særudstilling: Neandertaler

HVOR MANGE PROCENT NEANDERTALER ER DU?  Snart kan du se din fortid i øjnene på Statens Naturhistoriske Museum, når vi med årets store særudstilling 2022 sætter fokus på vores nærmeste uddøde slægtninge, neandertalerne. På baggrund af den nyeste forskning giver udstillingen dig nu et nyt og nuanceret blik på neandertalerne, deres liv og møde med det moderne menneske. Et møde, som stadig er at spore i vores eget DNA i dag.

Neandertalerne tilberedte mad af planter, brugte værktøj, fiskede og gik på jagt, de levede i sociale netværk med stærke familie- og venskabsbånd, udsmykkede sig med muslingeskaller og tog sig af de syge og sårbare i flokken. Alt sammen noget vi genkender fra vores egen art Homo sapiens.

Udstillingen udfordrer stereotypen om neandertalerne som vores primitive, forhistoriske kusiner og fætre. Den inviterer dig tilbage i tiden til neandertalernes verden, hvor du både kan opleve mammutjagt, det trygge husly, og de daglige rutiner i familien.

Her tegner sig et billede af neandertalerne som resourcestærke og dygtige til at klare sig i en verden præget af store farer og klimapåvirkninger. Men for ca. 40.000 år siden var det slut, og neandertalerne uddøde ligesom mange andre menneskearter gennem tiden. Kun vi, Homo sapiens, står tilbage og skal overveje næste skridt for at sikre vores fremtid på Jorden.

Glæd dig til at se den anmelderroste udstilling, som tidligere har været vist på Moesgaard Museum og nu tilføjes nye vinkler af eksperterne på Statens Naturhistoriske Museum, der har arbejdet med historier og genstande fra de nationale, naturhistoriske samlinger.

 

Finder sted: Indre By